Labākā atbilde

    1.  0 0

    Evisa 8 (138672)420118 16 g  

    Biezpiena sacepums no maizes

    Sastāvdaļas:
    Maizes klaips
    500g biezpiena
    3 olas
    150-200g cukura
    nepilna glāze piena
    pēc garšas apelsīna vai citrona miziņa, rozīnes ai aprikozes.    

    Pagatavošana:

    MAizes klaipam nogriež garozas un mīkstumu sagrīež plānās šķēlēs.Pildījumam ņem biezpienu, ko saputo ar olām, cukuruun pienu.Un pievieno pēc garšas garšvielas.

    Pannā ieklāj cepamo papīru. Divas baltmaizes šķēlītes savieno ar biezpiena pildījumu un noliek uz pannas perpendikulāri dibenam. Katru nākamo šķēli apziež ar biezpiena masu un piespiež pie iepriekšējās šķēles, kamēr izveidojas rinda visā pannas platumā. Atlikušo biezpiena masu uzliek virs maizes šķēlītēm un nolīdzina. Virsū uzliek maza svieste piciņas un pārkaisa ar kanēli. Cep cepeškrāsnī līdz gatavībai.

    Sāļā torte no maizes

    Tortes izgatavošanai var izmantot gan
    rupjmaizi, gan baltmaizi, atkarībā no tā, kas pašam
    labāk garšo (garoziņas nogriež nost).
    Aknu krēms - ap.200-300 gr. aknu desas (var ņemt
    arī aknu pastēti - ne pikanto), 150 gr mājas siera
    (ar zaļumiem), 100 gr skāba krējuma, pipari, 3 tējk.
    galda mārrutku. Visas sastāvdaļas sajauc, ja krēms
    nav pietiekoši mīksts, pielej nedaudz vārīta ūdens. Šķiņķa krēms - 250 gr kūpināta šķiņķa, 100 gr skāba
    krējuma, 150 gr. mājās siera, 3 tējk. galda sinepju, pipari, citronpipari, var arī sīki sagrieztu marinētu gurķīti. Sastāvdaļas sīki sagriež un sajauc, ļauj ievilkties 15 min.
    Gurķu krēms - paliels svaigs gurķis, neliela ķiploka daiviņa, ap 50 gr. skāba krējuma, citronpipari. Gurķu sarīvē uz rupjās rīves un liek sietā notecēt liekai sulai. Ķiplokus saberž. Visas sastāvdaļas sajauc un atstāj ievilkties uz 15 min.
    Maizes kārtu mitrināšanai ņem ar ūdeni atšķaidītu citronu sulu.
    Rotāšanai - saldais krējums +sāls + citronpipari, rīvēts siers, zaļumi. Torti kārto formā. Klāj pirmo maizes kārtu, to mitrina, tad pirmo krēmu un tā kamēr beidzas produkti. Pēdējai jābūt maizes kārtai.
    Nav vēlams veidot pārāk augstu. Ieliek ledusskapī uz 2-3 stundām ar nelielu slogu (maizes dēlītis, šķīvis), pirms pasniegšanas rotā.

Atbildes

    1.  0 0

    nahNiku (36) 6 (9179)2410 16 g  

    tostermaizes neder, ja? :)

    1.  0 0

    TaaKasDejo 4 (2197)127 16 g  

    kaa grauzdinji,maizes zupa,tostermaizes...
    es nez :D

    1.  0 0

    DiiDii 7 (31461)31344 16 g  

    Iemaļ kotletēs, lais stingrāk turas kopā.

    1.  0 0

    SexBomb (49) 5 (2857)39 16 g  

    www.receptes.lv tikai meklē.

Līdzīgie jautājumi


Reģistrācija Aizmirsu paroli

Рейтинг@Mail.ru Top.LV PULS.LV Professional rating system