Atbildes

    1.  0 0

    Evisa 8 (138676)420107 9 g  

    Negribi piezvanīt Mārtiņam Rītiņam?

    1.  0 0

    mikjiite (29) 3 (650)27 9 g  

    samam taču nav asaku.. viņam ir tikai viena lielā asaka jeb mugurkauls.. :) iesaku cept follijā.. ņammīgi.. :)

    1.  0 0

    sauliT 3 (563)17 9 g  

    ja godiigi naw ne jausmas!!:D

    1.  0 0

    aapa 6 (13058)3623 9 g  

    Nē, nezinu.

    1.  0 0

    amim 5 (3571)26 9 g  

    nemaku...

Līdzīgie jautājumi

  • Gatavojam sushi... kursh zina kaa pagatavot???
    Suši ar lasi un gurķi.
    Nepieciešamās sastāvdaļas:
    ·        0.5 kg suši rīsu
    ·        Apm. 0.75 l ūdens
    ·        Sušī lapas
    ·        Suši ingvers
    ·        Vasabi pasta
    ·        Rīsu etiķis (vai gatavā piedeva  „Kikkoman Seasoning for Sushi” – apm. 6. ēdamkarotes)
    ·        Japāņu Sojas mērce (ieteicams Kikkoman)
    ·        Cukurs, sāls (Ja izmanto gatavo piedevu, tad cukuru un sāli nav nepieciešams pievienot)
    ·        Svaigs lasis
    ·        Svaigs gurķis
    Pagatavošanai:
    ·        Speciāls bambusa paklājiņš suši ruļļa satīšanai
    Solis nr.1                                    
    Jāizvēlas speciālie īsgraudainie suši rīsi un pirms vārīšanas tie vairākas reizes jānoskalo, (lai atbrīvotos no talka pulvera), un jānotecina 30-40 minūtes caurdurī. Rīsus un ūdeni ielej katlā un atstāj (30 minūtes ) nostāvēties. Visu vāra uz lēnas uguns 15 minūtes, tad izslēdz karstuma avotu un atstāj 5 minūtes sutināties.
    ATCERIES!!! Vārīšanas procesā rīsus nedrīkst maisīt!
    Solis nr.2
    Izvārītos rīsus ieber lielas virsmas traukā un atdzesē. Tikmēr atsevišķā traukā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli, tad ar to rīsus vienmērīgi aplej un samaisa . Ērtāk izmantot jau gatavo rīsu etiķi un garšvielu maisījumu Kikkoman Seasoning for Sushi, jo tajā jau visas sastāvdaļas jau sajauktas nepieciešamajos daudzumos.
    Pa to laiku sagriež gurķi šaurās, garās šķēlītēs un sagatavot arī lasi.
    Solis nr.3
    Lai gatavotu tievās suši ruletītes, nori lapas gareniski var pārgriezt uz pusēm.  Uz bambusa paklājiņa to novieto ar spīdīgo pusi uz leju un paņem saujiņu rīsu, ko rūpīgi vienmērīgā kārtā  izklāj uz suši lapas, atstājot kādus 10cm nenoklātu. Ar pirkstu izveido rieviņu.
    Solis nr.4
    Gaumes jautājums, bet rīsus nelielā daudzumā var apziest ar vasabi.
    Starpcitu, vasabi ir japāņu mārrutki, kas ir izcils C vitamīna avots.
    Solis nr. 5
    Ar vasabi apziestās rīsu kārtas centrā uzliek iepriekš sagatavoto, šauro gurķa šķēlīti un lasi. Tad paceļ uz augšu bambusa paklājiņa malu.
    Ar abu roku pirkstiem satur paklājiņu un pildījumu. Nori lapu un paklājiņu aptin, uzmanot, lai visas sastāvdaļas tiktu cieši saspiestas. Tā turpina pielietojot mazliet vairāk spēka, lai rīsi cieši saliptu.
    Solis nr.6
    Satīto rullīti iztin no bambusa paklājiņa un novieto uz virtuves dēlīša.
    Solis nr. 7
    Ruletīti sagriež vienādos gabaliņos un klāt pasniedz ingveru uz atsevišķa trauka.
    Un, protams, ar sojas mērci, kurā var izšķīdināt mazliet vasabi

    Ingveru var lietot garšas kārpiņu attīrīšanai gadījumā, ja tiek ēsti dažādu veidu suši  

    Labu apetīti!              
  • Riskēšu jautāt.. :) Kāds zin kā pareizi pagatavot suši?? :)
    Sastāvdaļas:

       1. 250 g suši rīsi
       2. 3 ēdamk. rīsu etiķis
       3. ūdenszāļu lapas (paredzētas suši ietīšanai)
       4. wasabi pasta
       5. marinēts ingvers
       6. PILDĪJUMAM: svaigs lasis un gurķis vai avokado (garneles, krabju nūjiņas vai citas pildījumam jūsuprāt piemērotas sastāvdaļas)(sastāvdaļas var arī kombinēt pa divām un vairāk piemēram krabju nūjiņas + gurķis)
       7. Suši pagatavošanai būtu ieteicams bambusa paklājiņš kas tāpat kā pārējās suši pagatavošanas sastāvdaļas ir nopērkams jebkura lielveika pārtikas nodaļā kur būs japāņu ēdienu sastāvdaļas.

    Pagatavošana: (laiks: 60 minūtes)

    Suši rīsus ber katlā noslogo un vāra līdz ūdens ir tajos iesūcies. Pievieno rīsu etiķi un kārtīgi samaisa.Turēt rīsus siltumā neļaujot tiem atdzist!

    Lasi, gurķi vai citas pildījumam paredzētās sastāvdaļas sagriež garenās sloksnītēs apmēram īkšķa resnumā.

    Uz bambusa paklājiņa izklāj ūdenszāļu lapu un klāj uz tās siltus rīsus visā lapas platumā ar pirkstiem tos stingri piespiežot plānā vienmērīgā kārtiņā (5mm) un atsājot brīvus vien lapas augšējo daļu 1cm un apakšējo daļu ap 3cm.Lai būtu vieglāk klāt pirkstus ik pa brīdim var pamērkt ūdenī.

    Lapas apakšējā - brīvajā daļā ievieto lasi iepriekš to noziežot ar wasabi, var pievienot arī sāli un no apakšas ar paklājņa palīdzību sāk tīt rullīti. Gurķi var likt tieši lasim blakus jeb arī pievienot mazliet palocot suši rullīti uz priekšu veidojot intersantāku suši kārtojumu.
    pašās beigās lai nostiprinātu brīvi palikušo augšmalu pie pārjejā rullīša to vienkārši jāsaslapina. Rullītis jātin ļloti stingri un vienmērīgi lai rīsi tiktu stingri saspiesti un griežot nesāktu izjukt.
    Kad rullītis ir satīts to var sagriezt glītos 2cm platos gabaliņos un pasniegt ar wasabi, sojas mērci un marinētu ingveru. *griežot suši pirms katras griešanas reizes ieteicams notīrīt nazi vai vienkkārši iegriezt ar to citrona šķēlītē.
  • Kā pareizi pagatavot meža zemeņu ievārījumu???
    Nav nekas jāvāra!

    Vienkārši paņem normālu bļodu..
    Meža zemens izlaid caur Blenderi!
    Tad visu salej tajā bļodā..
    Ieber bļodā cukuru un samaisi ar karoti lai izkūst viss cukurs un tālāk jau zināsi ko darīt  
  • kaa pareizi bij pagatavot kartupelu bliinus????
    Ir vairāki varianti kā pagatavot,jāizvēlas tik savējais.
    http://receptes.lv/receptes/meklet-nosaukuma:true/gatavot:kartupelu-pankukas/
  • kas zina kā ir pareizi rakstīt anotāciju?
    Es arī zinu, to tak skolā māca!!! Tu vai tad nezini?
  • Ko pagatavot?
    Visu un daudz -))
    Kepčello tu teici ka tevis nebūs 3 dienas =/
    nah, tu agrāk atgriezies?
    ***
    Tu pa grāvjiem brienot pauteles savas neapsaldēji? =D

    Pievienoja:
    Ar balerīnu klubiņu biji mežos vai?
  • Ko tu māki pagatavot no papīra?
    vis kaut ko, man mājās ir origami grāmata un kad brīvs laiks, tad var kaut ko interesantu uzmeistarot
  • vai mākat pagatavot suši?
    mhm...protu gan  
    Vismaz, ja pats gatavo tad var normāli paēst to suši,  jo ēstuvēs, lai dabūtu normālu daudzumu ar sušī jāiegulda ne mazais kapitāls un ja vēlk neesi viens  
  • Ko var pagatavot no dzērveņu ogām?
    zeleju, teju, kiseli, kuku, sirupu, likieri, merci, uzputeni, keksu, karamelizetas dzervenes, u.t.t. ....
  • Ko Tu esi mēģinājis pagatavot, bet Tev nav sanācis?
    Atceros savu pirmo keksu-ar to varēja ne vien zobus izlauzt,bet arī izmantot kā sitamo. :)


Aizmirsu paroli

Рейтинг@Mail.ru Ramblers Top100 Top.LV PULS.LV Professional rating system