Labākā atbilde

    1.  1 0

    Diversants 3 (946)46 11 g  

    Vīniem liekas ir tikai divas šķirnes.

    1) baltvīns
    2) sarkanvīns

    Savkārt tās katra iedalās skābajos, pusskābajos, pussaldajos saldajos. Tad katra no šīm iedaļām sadalās dzirkstošajos un nedzirkstošajos.
    100% gan par savu atbildi neesmu pārliecināts, bet liekas ka tā ....

    Kamēr vīna popularitātes straujais pieaugums kalpojis par pamatu daudz dažādu vīna darītavu izveidei, iecienītākās vīna šķirnes joprojām ir palikušas vecās – Merlot, Cabernet Sauvignon un Chardonnay. Pie tām vēl pieskaitiet Pinot Noir, Shiraz, Sauvignon Blanc un Pinot Grigio, un būsiet ieguvuši turpat vai visas populārākās vīnu šķirnes. Tam visam ir racionāls pamats – tie ir patiešām labi vīni, turklāt plaši pieejami.

    Tomēr ir vērts atcerēties, ka pastāv vēl vairākas šķirnes, kuras ignorēt nebūtu prāta darbs. Turpmāk minētajā sarakstā sniedzam jums padomus attiecībā uz vīnu šķirnēm, kas bieži vien tiek nepelnīti piemirstas.

    SARKANVĪNI

    Mourvedre
    No šīs vīnogu šķirnes ražo vidēji pilnīgu sarkanvīnu ar ķiršu un ogu aromātiem. Tā zemā skābuma pakāpe padara vīnu par viegli dzeramu. Francijā šos vīnus sauc par Mourvedre, bet Kalifornijā un Austrālijā to pazīst ar nosaukumu Mataro.
    Pasniegt kopā ar: putnu gaļu vai pastu.
    Rekomendējam nodegustēt: Cline Cellars Mourvedre Ancient Vines

    Zweigelt
    Šīs sarkano vīnogu šķirnes pirmsākumi meklējami Austrijā, tomēr pēdējā laikā to audzē arī citos reģionos, piemēram, Ontārio. Vīns ir ļoti pilnīgs, ass un ar jaukiem tannīniem.
    Pasniegt kopā ar: marmora steiku vai karbonādi.



    Rekomendējam nodegustēt: Heinrich Blauer

    Nebbiolo
    Pārsvarā šo vīnogu šķirni audzē Itālijā un no tās ražo pilnīgu vīnu ar augstu alkohola un tannīnu saturu. Aromātu buķetē dominē šokolādes toņi, bet garšā – viegli ogu un augu apakštoņi.
    Pasniegt kopā ar: medījumu.
    Rekomendējam nodegustēt: Pio Cesare

    Cinsault
    Bieži vien šo šķirni izmanto vīnos kā piejaukumu. Daudzi nezina, ka Cinsault ir viena no stādītākajām šķirnēm Francijas dienvidos, Āfrikas ziemeļos un Dienvidāfrikā. Cinsault un Pinot Noir krustojums Pinotage ir ļoti iecienīta Dienvidāfrikas sarkanvīna šķirne. Cinsault vīniem raksturīga patīkama smarža un zīdaina struktūra, tajos ir zems tannīnu saturs un garšā dominē zemeņu tonis. Bieži vien no Cinsault vīnogām taisa arī rozā vīnu.
    Pasniegt kopā ar: zivi vai putnu gaļu.



    Rekomendējam nodegustēt: Les Jamelles Rose

    BALTVĪNI

    Albarino
    Pārsvarā šķirni audzē Spānijas ziemeļrietumos, kā arī Kalifornijā. Vīnogu īpašā plānā miza vīnam piešķir lieliskas ābolu, bumbieru un citrusaugu garšu un aromātu iezīmes. Albarino raksturīgs augsts skābuma līmenis un to parasti ilgi mucās neiztur.
    Pasniegt kopā ar: zivi un vēžveidīgajiem.



    Rekomendējam nodegustēt: Nora

    Marsanne
    Marsanne vīnogas kalpo par pamatu baltvīnam, kam raksturīgi bagātīgi citrusaugu un bumbieru aromāti. Marsanne vīniem ir zems skābuma līmenis un tiem raksturīga ļoti pilnīga struktūra. Tos parasti dzer vēl jaunus.
    Pasniegt kopā ar: gaļīgām zivīm, piemēram, zobenzivi.
    Rekomendējam nodegustēt: Tallarook

    Viognier
    Visai reta balto vīnogu šķirne, kurai raksturīgas lielas ogas, no kurām ražotais vīns ir pilnīgs un lepojas ar izteiktiem persiku un aprikozu aromātu toņiem. Visvairāk šo šķirni audzē Rhone upes ielejā un Kalifornijā.
    Pasniegt kopā ar: asu, garšvielām bagātu ēdienu, piemēram, ķīniešu ēdieniem.
    Rekomendējam nodegustēt: Cuilleron

    Verdelho
    Šīs vīnogas audzē Portugālē jau kopš 15. gadsimta un tās ir viena no šķirnēm, ko izmanto slavenā Madeira pagatavošanā. Pēdējos gados šos vīnogulājus plaši audzē Austrālijā. Verdelho ir augsts skābuma līmenis un tam raksturīgi tropisko augļu aromāti.
    Pasniegt kopā ar: viegliem veģetāriešu ēdieniem.



    Rekomendējam nodegustēt: Chapel Hill Verdelho

    Nebaidieties lauzt stereotipus un nomēģināt kaut ko atšķirīgu. Jūs nejutīsieties vīlies, nodegustējot jebkuru no šeit minētajām vīnu šķirnēm, tāpēc droši piedāvājiet sev un saviem viesiem jaunus apvāršņus vīna garšošanā.

Atbildes

    1.  4 0

    Odium77 7 (43716)3413 11 g  

    baltais, sarkanais, sausais, pusausais, laikam saldais, dzirkstošais utt. vai arī tu domāji pa ražotājiem?

    1.  0 0

    weronika800 6 (18518)3512 11 g  

    es par tiem vīniem tā īsti neesmu kursā:
    labi,ka Odium ,jau visus nosaucis,tur nav ko piemest
    pēc maniem ieskatiem ir lejamie un beramie

    1.  0 0

    SensLietotajs 6 (10100)4829 11 g  

    Ka tik grādi ir

    1.  0 0

    DrDestroy 7 (81052)4622 11 g  

    Aha - iesim tagad tos skābuļus cilāt (pati zini, kur Wiki mājo :) ).  Dabū, Meitene, nogaršot «Букет Молдавии», tad jautājums, kurš ir galvenais, atmirs dabistiskā ceļā. :)

    1.  0 0

    ullas 6 (11888)3416 11 g  

    Es par tām krāsainajām dzirām maz ko saprotu

Līdzīgie jautājumi


Reģistrācija Aizmirsu paroli

Рейтинг@Mail.ru Top.LV PULS.LV Professional rating system