Labākā atbilde

    1.  3 0

    KEPKE (38) 7 (39830)425173 12 g  

    Elma, man jau sūdīgi palika lasot to recepti vien - ar Dipi mērci? wtf?
    Tas tāpat kā mūsdienās visi kečupu, sinepes, majonēzes un citas mērces no burciņas salej un kā garšoja gaļa?

    Labu gaļu pagatavo ar divām garšvielām - sāls un pipari, bet lai izceltu garšu, tad cepšanas laikā lej pāri sviestu, eļļu, medu vai ko citu dabīgu, kas piedod tikai ārējai "miziņa" to specifisko garšu.. bet ko tur lielveikalu gaļu ēdājiem vairs saprast no tā.. aizmirstas vērtības, tagad jau no garšvielu koncentrātiem, cilvēks par kartupelim garšu nejūt, kur nu gaļai. Faktiski daudzi pilsētnieki pat nemāk atšķirt soju no gaļas.. nožēlojami. Degradācija. Gaļai jācepas savos taukos, bet broilerim jau tauku nav.. ēdis savus īsos trīs mēnešus ģenētisko pārtiku ar garšīgo pesticīdu kārtiņu - lai dzīvo kroplā nākošā paaudze!

Atbildes

    1.  2 0

    IamSmoke 4 (2069)28 12 g  

    Es mājās negatavoju, bet gan mans vīrs. Viena no viņa receptēm- vistas gaļa tiek cepta olīveļļā, pēc tam kad ir gatava, pievieno saldo krējumu un ādažu DIPI mērci ar jebkādām garšām..Nu vienkārši fenomenāli! Esmu starā, un, kad mana ģimene ir ciemos, viņi tāpat! Iznāk mežonīgi garšīgi. Es dievinu vistu un sāļus ēdienus. :)

    1.  1 0

    DrDestroy 7 (81052)4622 12 g  

    Man arī gaļa garšo, bet lai nosauktu kaut kādu VISmīļāko recepti - grūti. Daudz to. + Elmalima un Kepke.
    Ja esi kādā jaukā, ziemīgā dienā pie dabas, iesaku sekojošu: pabiezas - ap pusotra, 2 cm  cūkas vai jaunlopa (liesas, nedaudz taukuma - tas kā kuram) gaļas škēles, kuras sadursta ar nazi un iedūrumos ieliek ķiploka gabaliņus, diezgan daudz sīpolu, sagrieztu ripās, sāls, pipari (kādi - gaumes lieta), ja ir vēlme, var prātīgi ieeksperimentet ar kādu no karija veidiem vai arī speciālu garšvielu maisījumu. + piemest kādu kadiķa ogu. te gan ir jādomā, ko jūs īsti gribiet baudīt - ja bezjēgā sagāzt visu pēc kārtas, būs vienkārši sad..ts laiks un materiāls. :) Samizoti kartupeļi, burkāni. Ņemam foliju un tinam to visu vairākos slāņos iekšā(taisam porciju "bumbas"  - teiksim viens gaļas gabals+kādi 4 kartupeļi, burkāns), galus uzlokot uz augšu, lai pats vērtīgākais - sulas - nedabū iztecēt laukā. Ugusnkura oglēs/pelnos cepts, protams, ir garšīgāks, bet to var sadarīt arī mājās cepeškrāsnī. Mājas apstākļos ļoti labi strādā speciālie termoizturīgie cepamie plastikāta maisi. Cepšanas laiks apmēram 40-50 minūtes. Gaļai, dārzeņiem veidojas smuka brūngana kārtiņa un garša ļoti laba.

Līdzīgie jautājumi


Reģistrācija Aizmirsu paroli

Рейтинг@Mail.ru Top.LV PULS.LV Professional rating system