Labākā atbilde

    1.  3 0

    DiiDii 7 (31461)31344 12 g  

    Nekā sarežģīta. Iesit bļodā 2-3 olas, piemet bik sāli, pielej nedaudz piena, sakul visu kopā, un pa druskai ber klāt miltus. Mīklai jābūt šķidrākai par krējumu un biezākai par pienu. Piena vietā var liet kefīru, paniņas, rūgušpienu. Tādā gadījumā var piemest arī naža galu sodas - tad soda reaģēs ar to skābumu, kas ir skābpiena produktos un pankūkas būs gaisīgākas. Miltu un piena daudzums ir atkarīgs no tā, cik daudz pankūkas gribi cept. Tas tam parastajām, mazajām biezajām pankūkām. Plānajām laikam mazliet savādāka recepte.
    Mamma vēl mēdz piešaut arī bišku ūdeni - viņa saka, ka tad pankūkas mīkstākas paliek.

Atbildes

    1.  1 0

    leuw 5 (3855)125 12 g  

    Plānajām pankūkām ūdens esot jālej klāt un tad mazliet piena (kaut ko tādu no savas mammas dzirdēju), bet vispār DiiDii visu pareizi paskaidroja (vienīgi aizmirsa par cukuru - tas ar tā kā piederas pie lietas). Pati parasti cepu mazās pankūkas (un piena vietā vienmēr leju kefīru), jo tās man vienmēr sanāk (turklāt mazas un pufīgas pankūkas man šķiet foršākas par lielajām). :D

    Uhh, kā man tagad sagribējās pankūkas...

    1.  0 0

    DrDestroy 7 (81052)4622 12 g  

    Meitenes smuki aprakstījušas, varu tikai piebilst, ja negribi ar mīklu ņemties, var pamēgināt  Dobeles Dzirnavnieka gatavos maisījumus.

    1.  1 1

    KEPKE (38) 7 (39830)425173 12 g  

    ūdens + milti + 1 ola.. man liekas, ka pat varēja bez olas.. neatceros sen neesmu taisījis.
    Pankūkas jau bija viens no vienkāršākajiem ēdieniem bada laikos, tas ka taisa ar pienu, tas jau priekš izšķērdīgajiem :D
    Vēl jau ir rauga pankūkas.. viss  tas pats tikai samaisīts ar ieraugu (raugs+ūdens+30min).

    1.  0 0

    dzhonsons (33) 6 (5248)225 12 g  

    Kādas pankūkas?

Līdzīgie jautājumi


Reģistrācija Aizmirsu paroli

Рейтинг@Mail.ru Top.LV PULS.LV Professional rating system