Ēdien ātrāk gatavojas ja tā laikā dari kauko savariigu vai aizraujošu?nu,man ēdiens ātri,pat pārāk ātri gatavojas tad,kad sīcis ir niķīgs vai blēņas prātā. tad jāpaspēj ar vienu roku nomizot kartupeli,ar otru sarīvēt burkānu,ar trešo nomazgāt traukus,ar ceturto paņemt opā bērnu un plus vēl taisīt skrējienu virtuve-istaba brīžos,kad iestājas klusums.īstais trauksmes signāls,kad kaut kas mājā nelabs tiek darīts,ir pilnīgs klusums.. un tad nu beigās ir tā,ka uz plīts kaut kas vārās pa daudz,kaut kas cepās pa daudz un pasarg dies vēl piedeg nu kaut kas līdzīgs bij vakar..
Vai varat minēt kādus interesantus faktus? (paskaidrojums)1)Garākā jebkad uzņemtā filma ilga 85 stundas ar atbilstošu nosaukumu „Zāles pret bezmiegu”
2) Ēdiena oranžā nokrāsa dāvā mundrumu. Ir pierādīts, ka ne tikai vitamīnu sastāvs, bet pat ēdienu krāsa ietekmē cilvēka veselību un garastāvokli. Piemēram, burkāni, apelsīni, smilts ērkšķis, persiki, aprikozes, melones, oranžie kabači un ķirbji papildina enerģiju, nostiprina imūnsistēmu, uzlabo asinsriti. Oranžā krāsa izstaro prieku un atbrīvo mūs no negatīvām emocijām, padara par sabiedriskiem un radošiem cilvēkiem
3)Cilvēka spēcīgākais muskulsi ir mēle
4) Dzerot katru dienu 5 glāzes ūdens par 45% samazinās resnās zarnas vēža iespējamība, turklāt tas par 79% samazina risku saslimt ar krūts vēzi un par 50% - ar urīnpūšļa vēzi
5) Tikai 2% samazinājums ķermeņa ūdens daudzumā var izsaukt atmiņas zudumus, problēmas ar matemātiku un grūtības koncentrēties uz datora monitora ekrānu
6) Sākotnējais galdautu izmantojums bijā kā dvieļiem, lai noslaucītu pirkstus un rokas pēc ēšanas
7) Zemenes ir vienīgie augļi, kuriem sēklas aug ārpusē
8) Želejā nerekomendē izmantot ananāsu vai kivi, jo tie satur vielas, kas kavē želantīna sabiezēšanu
9) Japānā ir tradīcija, ka suši, ko speciāli Tev pagatavojušas pavāra siltās rokas, ir jāēd ar rokām. Turklāt, tas ir kā uzslava un cieņa pavāram, it īpaši, ja suši Jūsu acu priekšā ir pagatavojis ēstuves saimnieks. Šī tradīcija saucas angliski „skinship” – kontakts caur ādu
10) Mango ir pistācijas „radinieks”. Par mango dzimteni tiek uzskatīta Indija. Mango augļa centrā atrodas liels plākšņveida kauliņš, kas pēc formas atgādina pistāciju. Šī līdzība nav nejauša, jo gan mango, gan pistācija tiek pieskaitīta etiķkoka dzimtei
11) Iemesls tam, ka medu ir tik viegli sagremot, ir tāds, ka to jau ir sagremojusi bite
12) Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču
13) Big Ben patiesībā ir vārds lielākajam zvanam, kas atrodas Londonas pulksteņa tornī, nevis pašam pulkstenim
14) Ledus viesnīca Jukkasjarvi, Zviedrijā piedāvā īpašas sajūtas aukstumā – celtne, kas būvēta no ledus un kur vidējā gaisa temperatūra numuriņā ir -4 grādi pēc celsija. Gultas ir veidotas no sapresēta sniega, kam pa virsu ir egļu zari un ziemeļbriežu ādas. Viesnīca izkūst katru aprīli un tā ir jāceļ no jauna nākamajā ziemā
15) San Marino ir pasaulē mazākā republika (38km2) un, iespējams, vecākā valsts Eiropā, kas dibināta 4.gadsimtā
16) Gandrīz visās pasaules valodās vārds „māte” sākas ar skaņu „m”. Tomēr ir izņēmumi urālu valodas grupā
17) Dienvidkorejas galvaspilsēta Seula korejiešu valodā tieši to arī nozīmē - „galvaspilsēta”
18) Pasaules rekords alkoholisko dzērienu lietošanā pieder Luksemburgai
19) Eifeļa tornī ir vairāk kā 2,5 miljoni kniedes
20) Mūsdienu pasaulē tiek runāts aptuveni 5000 valodās (precīzu skaitu nav iespējams noteikt, jo pat lingvisti ne vienmēr ir vienisprātis par to, vai kādas valodas ir dažādas vai arī viena ir otras dialekts). Aptuveni 4% no tām runā 96% pasaules iedzīvotāju
21) Austrālijā ir divreiz vairāk ķenguru kā cilvēku
22) Līdz 1896.gadam Indija bija vienīgais dimantu ieguves avots pasaulē
23) Pēc leģendas Noass esot nodzīvojis līdz 950 gadu vecumam. Ja tā ir taisnība, var uzskatīt, ka vīns ir veselīgs dzēriens
24) 1600.gadā termometri bija pildīti nevis ar dzīvsudrabu, bet brendiju