Eksotiskākais un garšīgākais ko esi baudījis/usi?Manas dzimtas ietvaros garšīgs - viss, bet vai to var nosaukt par ekstravagantu... Jā! Priekš šī novada jā.
Kulinārija mums nav sveša un kaut ko jaunu un interesantu neuztveram ar riebumu vai dumu viebšanos. Priekš paziņām, kaimiņiem - no daudzām receptēm acis uz kātiem (sava sekluma un kompleksu dēļ cilvēki daudz , ko zaudē, bet tā ir viņu un tikai viņu problēma :) )
Trakoti grūti bija izdomāt, paldies RorschachGirl par priekšā teikšanu - jā piekrītu viņai. Šis ēdiens ir interesants, Ziemevidzemē daudziem liek acis uz kātiem un ļoti garšīgs. Manā dzimtā to gatavo jau ne pirmajā paaudzē (tikai netiek izmantots šis ziemeļtautas nosaukums).
Njuss.... diez vai dzīvē baudīšu tādu plovu, maizi, gaļas ēdienus, ar kuriem mani cienāja uzbeki. īpaši atmiņā palikusi hurma, kas uz galda bija 4 veidos -svaiga (tas, kas mums veikalos, tā nav hurma , bet nožēlojama parodija), sīrupā (kā deserts), marinēta un sālīta. :)
Ja runā atseviški par ploviem, tad esmu baudījis vairākus veidus. Un protams, tāpat kā "haggi", arī tur to taisa katrā reģionā, pat saimē vairāk vai mazāk savādāk. Altajā bija fantastisks kārtanais, armēņiem spilgtā elektrozaļā krāsā - garša neaprakstāma. Prasīju, vai naktī nespīdēšu, ši smējās, teica, ka nē, un to krāsu piedod absolūti dabistisks, kaut kur kalnājos tusējošs garšaugs.