Atbildes
-
-
-
0 0
Ramona (33) 6 (12304)43276 14 g
Izkausē šokolādi un ēdiet ar zemenēm;
Izkausē sieru un ēdiet ar dārzeņiem, grauzdiņiem u.tml.;
Sataisi kanapē maizītes, lavašu pildītu ar kko garšīgu (lasi, sieru, iebiezinātu, vārītu pienu u.tml.);
Vistas spārniņus, ko pārdod jau marinētus kādā garšīgā mērcē;
Pildītu vistu (ar dārzeņiem, rīsiem utt.), ceptu krāsnī (smagāk, bet tik garšīgi). -
-
0 0
smarhope 4 (1492)49 14 g
Hmmm, kopš kura laika ir jālauza galva ko gatavot 2viem..? Galvenais, ko pasniegt saldajā..
-
0 0
inesek 3 (598)1514 14 g
uztaisi vistas cepeti,nuu kautko no galas obligati uzstaisi jaa velies.
un salatinus arii.
un kokteilus,kadu uzkodu arii piemeram cipsus.
nuu tad gan bus bagatigs un garsigs ediens. -
0 0
Hamada (35) 5 (3513)1610 14 g
ja velies atras vakarinas tad iesaku spageti ar balto merciti un sampinjoniem. un kadus zaluminus klat! :)
-
0 0
jokimazi 5 (3555)1523 14 g
mājās gatavotu tiramisu, bet taisu iepriekšējā vakarā, vai rīta pusē, jo tam ir jānostājas drusku. bet garšīgs sanāk arī tad,ja tikai kādas 4-5h stāv.
Taisīju tā kā sirmais, savā tv pārraidē, sanāca gards ;)
Tātad Tev vajadzēs:
1. 500g mascarpone siera (var nopirkt Rimi)
2. 5 olas
3. kafiju (tik daudz, lai sanāktu 1 pilna krūze(esspresso krūzīte) ar ļoti stipru kafiju, tas būtu kafija 1:1 ar ūdeni uz tējas krūzes tilpumu!!! Protams,ja neetālu ir statoil vai kāda kafejnīca kur var dabūt Esspresso aizčāpo pēc krūzītes ar tādu)
4. 2 ēdamkarotes Rīgas balzāma, bet labāk būtu nopirkt Ameretto liķieri. gards, receptei vajag 50 g,pārējo var notiesāt pēctam ;)
5. 1 lielo paku savoiardi cepumu jeb dāmu pirkstiņu, tie ir biskvīti. Selga nederēs, jo tā satur vanilīnu, kas "nopēd" īsto tiramisu garšu der jebkādi biskvīti BEZ piedevām ;)
6. kakao 30 g
7. 2 ēdamkarotes cukura
8. Vienu lielu taisnstūra trauku ar dziļām malām vai deserta trauciņus.
Kas jādara:
1)Visām olam baltumus atdala no dzltenumiem.
2)Dzeltenumiem pievieno 5.ēd.k. cukura. Saputo ar mikseri vai kuļamo. Tad pievieno 500g mascarpone. Atkal saputo. Otreiz putot ar karoti vai kuļamo,jo tas siers ir kādi ~79% tauki un ir divreiz treknāks kā saldais krējums, bet ļoti līdzīgs tam, tāpēc nedrīkst pārputot. Klāt pievieno to amaretto liķieri. un atkal samaisi. Ja vēlies kādas piedevas, kā, piemēram, kaltētos ķiršus, tad tos kādu brītiņu izmērcē tajā liķierī un kopā ar visu liķieri sajauc ar pārējo masu. ;)
Nākamis solis.:)
Visvieglāk tiramisu veidot ir taisnstūra traukā, bet pateicoties tam, ka pamercejot kafijā pec laika cepumi kljust ļoti miksti, to var taisīt arī deserta trauciņos.
Ņem pa vienam cepumam un neturot kafijā[kafijai nekādā gadījumā CUKURU klāt neliec] ātri to iemērc[ar cukura pusi uz leju,ja tāda ir] un izņem. Vislabāk mērkt to kad kafija ir ielieta šķīvi. Tos nevajag peldināt ĻOTI ātri ieliek un izņem. Liek vienu blakus otram aizpildot visu trauka dibenu-kā plostu.
Tad smēre krēmu.
Atkal mercē un liek cepumus.
Atkal smerē.
Liec tik kārtas cik vajag! (virsējai obligāti jābūt krēma kārtai!)
caur sietiņu apber visu desertu ar kakao vai rīvetu šokolādi.
liek ledusskapī pastāvēt vismaz 4 stundas! Ja ledusskapī atrodas kkas ar izteiktu smaku[rosols, zivs, vai vnk pēc kkā ož, ieteicam to trauku pārklāt ar pārtikas plēvi ;) ]
Pirms liec galdā, izņem ārā no ledusskapja un kādas 30 min atstāj istabas temperatūrā! ;)
Tici man, meitenēm, GARŠO!!