Labākā atbilde
-
3 0
DiiDii 7 (31461)31345 13 g
Nekā sarežģīta. Iesit bļodā 2-3 olas, piemet bik sāli, pielej nedaudz piena, sakul visu kopā, un pa druskai ber klāt miltus. Mīklai jābūt šķidrākai par krējumu un biezākai par pienu. Piena vietā var liet kefīru, paniņas, rūgušpienu. Tādā gadījumā var piemest arī naža galu sodas - tad soda reaģēs ar to skābumu, kas ir skābpiena produktos un pankūkas būs gaisīgākas. Miltu un piena daudzums ir atkarīgs no tā, cik daudz pankūkas gribi cept. Tas tam parastajām, mazajām biezajām pankūkām. Plānajām laikam mazliet savādāka recepte.
Mamma vēl mēdz piešaut arī bišku ūdeni - viņa saka, ka tad pankūkas mīkstākas paliek.
Atbildes
-
1 0
leuw 5 (3855)125 13 g
Plānajām pankūkām ūdens esot jālej klāt un tad mazliet piena (kaut ko tādu no savas mammas dzirdēju), bet vispār DiiDii visu pareizi paskaidroja (vienīgi aizmirsa par cukuru - tas ar tā kā piederas pie lietas). Pati parasti cepu mazās pankūkas (un piena vietā vienmēr leju kefīru), jo tās man vienmēr sanāk (turklāt mazas un pufīgas pankūkas man šķiet foršākas par lielajām). :D
Uhh, kā man tagad sagribējās pankūkas... -
0 0
DrDestroy 7 (81057)4726 13 g
Meitenes smuki aprakstījušas, varu tikai piebilst, ja negribi ar mīklu ņemties, var pamēgināt Dobeles Dzirnavnieka gatavos maisījumus.
-
1 1
KEPKE (39) 7 (39830)425178 13 g
ūdens + milti + 1 ola.. man liekas, ka pat varēja bez olas.. neatceros sen neesmu taisījis.
Pankūkas jau bija viens no vienkāršākajiem ēdieniem bada laikos, tas ka taisa ar pienu, tas jau priekš izšķērdīgajiem :D
Vēl jau ir rauga pankūkas.. viss tas pats tikai samaisīts ar ieraugu (raugs+ūdens+30min). -