Tu teiksi: "Esmu..(vārds,tautība,profesija,dzimums,bērns vai pieaudzis, cilvēks,)" ...tādā gadījumā tev ir arī vēl daudz citu lomu kuras tu spēlē ..piemēram tu spēlē arē kādu no viņām:garāmgājējs,tēvs,narkomāns,zaglis,pircējs,draugs,autobusa pasažieris utt.  
Uzprasi jebkuram cilvēkam kas viņš ir (sākot no sevis paša) un pirmajā mirklī saņemsi kādu no uzskaitītajām atbildēm,cilvēks pieķeras pie lomas kuru viņš tēlo,bet ja aizdomājas dziļāk tad tu dzirdēsi "Es nezinu"   Pat ja cilēvks ir ļoti pārliecināts par to ka viņš ir KAUTKAS,tuvāk dzīves beigām viņš tomēr sāk šaubīties par to.
Kā atrast Sevi, sajust savu individualitātes spēku,un jebkurā situācijā būt pašam nevelkot nevienu no šo lomu maskām,es šeit nestīšu,bet došu piemērus kā var izmantot citu cilvēku pieķeršanos savām lomām.  Katrai personai ir savas lomas ko var uzreiz noteikt pat neko par viņu nezinot,piemēram dzimums,tautība,kautkā fans(uzraksts uz apģērba)  Tikai pasakot pieskaitot cilvēku ar vārdiem pie kādas no lomām,viņam ieslēgsies šai lomai attiecīga uzvedība un savas atļautības robežas.  Piemēram...meitenei kura ar tevi runā formālā gaisotnē,tu palūdz viņu runāt ar tevi kā ar VĪRIETI, un saki ka runāsi ar vīņu kā ar SIEVIETI. (Viņa var to nepieņemt,bet viņas domu virziens būs ievirzīts tev vajadzīgajā virzienā) Tāpat var pārvest sarunu arī formālā gaisotnē,gadījumā ja kāds cilvēks sāk jūs personīgi aizskart un padaudz atļaujas, atrodot viņa un savas lomas kurās šāda uzvedība ir nepieņemama. Lūk piemērs no dzīves kur tiek manipulēts ar jūsu lomām:  "Tev kā VĪRIETIM būtu jāzina..."  
ZEVS LIECINIEKS!  

Комментарии (1)

Fendrix