Žanis Zaķalūpa ir 28 gadus vecs, pāragri novecojis, precējies, 2 bērnu tēvs. Autovadītāja apliecība no 21 gada vecuma. Ikdienā pārvietojas ar sarkanu Ford Focus.

Uzticīgs un gādīgs ģimenes galva, kurš, līdzīgi kā daudzi no mums, ir nedaudz aizmāršīgs. Ikdienas steigā Žanis nereti aizmirst nopirkt pienu vakariņām, izņemt jaunāko atvasi no bērnudārza un apsveikt sievu kāzu jubilejā.

Darbā Žani ciena, jo uzdotos darbus viņš izpilda ar apbrīnojamu centību. Taču aizmāršība nav ļāvusi Žanim kāpt pa karjeras kāpnēm un nu jau sešus gadus viņš ir sagādnieks kādā vidēji lielā uzņēmumā. Ar savu sarkano fordiņu, kuru Žanis mīļi iesaucis par bērīti, viņš traucas no vienas Latvijas vietas uz otru, nereti piemirstot, ka prece jāsaņem Jēkabpilī nevis Daugavpilī, ka Kuldīga atrodas Kurzemē, nevis Vidzemē.

Taču lielākās nepatikšanas Žanim sākās šogad – pēc tam, kad viņš ilgstoši aizmirsa apdrošināt savu transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesisko atbildību. Bez OCTA polises Žanis pāris mēnešu laikā iekūlās virknē nepatikšanu – saskrāpēja priekšnieka lepno autiņu, pamanījās apskādēt kādas „kriminālās autoritātes” džipu, un sapelnīja milzums soda punktu.

Žanis ir godīgs. Viņš apzinās savas rīcības sekas un ik dienu, sēžoties pie sava bērīša stūres, sev apsola, ka vakarā,mājupceļā no darba iegriezīsies pie  apdrošinātāja un iegādāsies OCTA polisi. Taču dzīves līkloči ir neparedzami un Žaņa apņemšanās dienu no dienas paliek neīstenota.

Nu jau gandrīz mēnesi Žanis jūtas nelāgi. Nomoka doma par iespēju zaudēt autovadītāja apliecību. Neliek mieru sliktie puiši, kuri pieprasa atmaksāt džipam nodarītos zaudējumus. Arī priekšnieks pēdējā laikā kļuvis tāds nīgrs un nelaipni atbild uz Žaņa ikrīta sveicienu.

Kas notiks tālāk? Vai Žanis zaudēs autovadītāja apliecību? Tiks padzīts no darbavietas? Vai pāragri nosirmos gaidot parādu piedzinējus? Par to lasiet Žaņa Zaķalūpas blogā - http://kampana2011.ltab.lv/par-zani-zakalupu

Komentāri (0)

 
Līdzīgie blogi


Reģistrācija Aizmirsu paroli

Zaniszakalupa