Salauztas sirds sāpes nav līdzīgas nevienām citām sāpēm- tās ir dziļš emocionāls ievainojums, trakākajos gadījumos- psihes trauma un, īsāk sakot- galīgi garām! Ko darīt, lai sāpes pārietu?
Te būs daži „ātrie” ieteikumi, taču, protams, vislabākais dziedinātājs ir laiks. Taču pa to laiku šie mazie padomiņi varētu mazināt sāpes:
1. Izklaidējies! Tieši tā- atpūties, cik vien iespējams. Ir tāds teiciens- prom no acīm, laukā no sirds, tāpēc aizpildi savu laiku ar ko citu! Liec sev būt aizņemtam, lai neļautu sev domāt par zaudējumu. Koncentrējies uz mācībām, darbu, satiecies ar draugiem. Neļauj sev ‘pašiznīcināties’ un ne par kādu cenu neieslīgsti galējībās!
2. Raudi, cik vien ir nepieciešams. Tagad nav nepieciešams izrādīt, cik esi drosmīgs un bezjūtīgs. Tava sirds ir salauzta, un ir pilnīgi dabiski, ka jūties kā zaudētājs- Tu drīksti raudāt tik, cik uziet! Raudi, kad esi viens, vai arī- ja labāk jūties kādam izstāstot bēdas, tad atrodi šo plecu, ko saslapināt!
3. Dejo!! Uzliec savu mīļāko disku vai tieši otrādi- kaut ko smagnēju un nedaudz dusmīgu, galvenais- nekādu salkanu mīlas dziesmu! Uzliec kaut ko ritmisku un sāc dejot! Esi muļķīgs, dīvains, aizrautīgs- dziedi līdzi balsī, izbaudi riktīgi! Citiem no malas šķitīs smieklīgi, bet šādi Tu sajutīsi, kā sitas Tava sirds- un, ja jau sitas, tad tā nav salauzta līdz galam :)
4. Runā par savām sajūtām ar draugu. Runāšana ir lielisks veids, kā attīrīt savu dvēseli un atvieglot prātu. Izvēlies kādu tuvu un uzticamu draugu, izkrati viņam sirdi un palūdz padomu. Pabrīdini viņus, ka stāsts var šķist garlaicīgs, jo Tu vari atkārtot vienas un tās pašas lietas, bet pasaki arī to, cik Tev svarīga ir viņu palīdzība. Labs draugs neliegs Tev savu laiku, lai uzklausītu. Protams, ja esi izšķīries tikko, tad runāt par notikušo nebūs viegli- un uzreiz jau nevajag arī, nogaidi 2-3 nedēļas un tad, kad jūties gatavs par to izrunāties, zvani draugam!
5. Iztēlojies savu nākotni, norobežojoties no pagātnes- ir jābeidz dzīvot tajā, kas ir bijis, un jākoncentrējas uz nākošo! Protams, ir pavisam normāli, ka dažas dienas vai pat nedēļas pēc šķiršanās Tu nespēj nedomāt par bijušo- droši vien meklē kļūdas savā un otra cilvēka rīcībā, bet cik ilgi tā var? Varēt jau var ilgi, bet tas nav vajadzīgs- apņemies sākt no jauna ar pozitīvu skatu nākotnē (jo viss, kas notiek, notiek taču tikai uz labu!). Padomā par to, ka tagad Tev būs vairāk laika, ko pavadīt ar draugiem, ko veltīt saviem hobijiem, ko iepriekš bijis pametis novārtā. Tev būs vairāk laika, ko veltīt sev! Domā par zaudējumu kā par iespēju sākt kaut ko jaunu, kā par pārmaiņām, kas paver jaunus apvāršņus! Protams, nevajag „apglabāt” pagātni uz visiem laikiem, bet tikai uz šo brīdi, līdz Tu atkal spēsi to atcerēties un pasmaidīt- tad zini, ka sirsniņa jau ir sadziedēta :)

Komentāri (1)

Lionmen 16. aprīlī, 2009.g.  
 0 0
ļoti jauks blogs, vienigi varetu vel piebilst, vajadzetu ari vismazpirmaja laika atbrivoties no visam tam lietam kas atgadina par bijuso, vismaz man palidzeja laigan veljoprojam esu viens,bet pagaidam ari nekas tads ka nopietnas atiecibas neprasas, esu atradis daudz intresantu nodarbju ko agrak neieveroju esu sacis diezgan nopietni aizrauties ar kalnu ritenbrauksanu, paldies tev par jauko blogu
Līdzīgie blogi


Reģistrācija Aizmirsu paroli

Simfonija