Kāda pētnieku-jokdaru grupa nolēma noskaidrot, cik uzticams ir ASV pasts (United States Postal Service jeb USPS). Tāpēc, lai izprovocētu darbiniekus un noskaidrotu, cik pielaidīgi tie ir, tika mēģināts pa pastu aizsūtīt visdažādākās un dīvainākās lietas. Paskatīsimies, kā viņiem veicās.

Pētnieki sadalīja visas sūtāmās lietas vairākās grupās, lai sistemātiski noskaidrotu, kas tiks nogādāts un kas netiks.

Vērtīgie priekšmeti:
1 $ dolāra banknote (iesaiņota caurspīdīgā plastmasas apvalkā) - nogādāta 6 dienu laikā
20 $ dolāru banknote - nogādāta 4 dienu laikā
Neiesaiņota futbola bumba - nogādāta 6 dienu laikā
Ar izolācijas lentu kopā satīts botu pāris - nogādāts 7 dienu laikā

Priekšmeti ar sentimentālu vērtību
Roze ar piesietu adreses kartiņu pie kātiņa - piegādāta 3 dienu laikā, nedaudz sliktā stāvoklī, bet zieds bija vēl joprojām klāt pie kātiņa.
Dzeroklis (tika sūtīts plastmasas kārbiņā) - piegādāts 14 dienu laikā, pārpakots un klāt pievienota zīmīte, ka vispār cilvēku atliekas nedrīkst sūtīt pa pastu. Bet, pieņemot, ka šim zobam ir sentimentāla vērtība, tika veikts izņēmums.
Pīkstoša rotaļlieta - mērkaķis kastītē, kurš, tiekot pakratīts, kliedz: "Laidiet mani ārā! Palīgā!", sūtīts ar uzrakstu "Mazajam Džonijam" - nogādāta 6 dienu laikā pie tam ar jaunām baterijām.

Neparocīgi priekšmeti
Āmurs ar adreses kartiņu pie roktura - netika nogādāts.
Putekļu slotiņa ar adreses kartiņu pie roktura stieples - nogādāta 6 dienu laikā.
Viena slēpe (kura tika iemānīta pie sūtījumiem, kamēr kāds cits novērsa pasta darbinieku uzmanību) - nogādāta 11 dienu laikā (pasta darbonis pieprasīja papildus maksu par sūtījumu un painteresējās, vai saņēmējs nezina, kā šī lieta tikusi izsūtīta).
Neattaisīta pudele ar minerālūdeni - izsekojot pasta darbinieku izdevās novērot, ka tas vienaldzīgi noplēsa adreses kartiņu uz pudeles un izdzēra tās saturu.
Balons ar hēliju, uz kura uzrakstīta adrese ar flomasteru (iesniedzot tika pieprasīts, ka nevis sūtītājiem ir kaut kas jāmaksā pasta darbiniekiem, bet gan otrādi, jo hēlijs ir vieglāks par gaisu un padarīs lidmašīnu tikai vieglāku) darbinieki pasmējās par šo joku, bet sūtījumu nepieņēma ar pamatojumu, ka sūtījums nav iesaiņots.

Bezjēdzīgie priekšmeti:
Konservu bundža ar zupu - netika nogādāta
Svaigs kokosrieksts - nogādāts 10 dienu laikā
Ķieģelis - netika nogādāts
Citrons - netika nogādāts
Mazs maisiņs ar kaķu tualetes smiltīm - netika nogādāts
Tukša riepa - netika pieņemta sūtīšanai

Aizdomīgie priekšmeti:
Tāda pati mantiņa kā pie Sentimentālajām mantām, tikai šoreiz rūpīgi iepakota brūnā papīrā - netika nogādāta
Ceļa zīme (potenciāli zagta manta!) - nogādāta 9 dienu laikā ar aicinājumu mantu saņemt pastā un brīdinājumu, ka to vajag iepakot
Caurspīdīga kaste ar smiltīm (sūtīta, lai radītu aizdomas, ka tajā tiek slēpts kaut kas aizdomīgs) - nogādāta 7 dienu laikā, varēja redzēt, ka kaste ir taisīta vaļā, lai izpētītu
Iesaiņots kokosrieksts - pasta darbinieks pieprasīja identificēt priekšmetu un, uzzinājis, ka tas ir kokosrieksts, paziņoja, ka tā sūtīšanai vajag speciālu atļauju. Netika pieņemts.
Iesaiņots ķieģelis - tika nogādāts 16 dienu laikā, taču sašķaidīts gandrīz līdz pulverim. Acīmredzot bija speciāli ticis pārbaudīts.

Pretīgie priekšmeti
Brieža stilba kauls - nogādāts 9 dienu laikā, pasta darbinieks lietoja cimdus, to pārvietojot, apjautājās, vai saņēmējs nav kultists, kā arī brīdināja, ka mantu vajadzēja iesaiņot.
Liels smirdīga siera ritulis kartona kastē - nogādāts 8 dienu laika jaunā plastmasas iepakojumā
Beigta zivs, vecas ūdenszāles un citas pretīgas lietas, iepakotas kartona kastē - nogādātas 7dienu laikā. Pasta priekšnieks brīdināja, ka, ja kaut kas tāds vēlreiz atkārtosies, viņš var piespriest maksāt sodu (arī saņēmējam) par pasta darbinieku apvainošanu.

Kopumā tika nogādāti 18 no 28 testa objektiem.

Комментарии (5)

Seroquel (35) 5. декабря, 2007.г.  
 0 0
beigta zivs    
Hots 5. декабря, 2007.г.  
 0 0
Lieliski! Jāiesaka TNS veikt tādu pašu pārbaudi ar mūsu pastu. Varu derēt, ka rezultāti būtu stipri bēdīgāki.  

KEPKE (38)