Лучший ответ
-
0 0
НЕК 7 (28871)22249 14 лет
Rīsi ir ļoti garšīgs un veselīgs produkts, ko pareizi izvēloties un pagatavojot, rīsus var pārvērst izsmalcinātos ēdienos.
Tajos ir daudz minerālvielas, vitamīni un olbaltumvielas.
Rīsi samazina holesterīna daudzumu asinīs. Regulāri ēdienkartē lietojot rīsus, samazinās risks saslimt ar sklerozi.
Apstrādājot rīsu graudus dažādos veidos, var iegūt dažādu veidu rīsus. Rīsi ir atšķirīgi pēc krāsas, garšas, pagatavošanas laika, kā arī pēc uzturvērtības.
Pēc apstrādes veida rīsus var iedalīt: brūnajos, baltajos un ar tvaiku apstrādātajos.
Mazie baltie (un dažreiz arī dzeltenie, sārtie vai melnie) graudiņi ir universāli.
No rīsiem var gatavot praktiski visu – gan salātus, zupas, saldus ēdienus, pat konditorijas izstrādājumus un pīrādziņu pildījumu.
Austrumnieki no rīsiem gatavo arī makaronus.
Rīsi ir arī ļoti diētiski, ja vien tiem nepievieno treknas mērces.
Eksistē pat īpašas rīsu diētas.
Rīsi bieži netiek novērtēti un to labās īpašības netiek izmantotas.
Droši vien tāpēc, ka, ja gadās nopirkt ne pārāk kvalitatīvus produktus, ko neprasmīgi sagatavojot, var iegūt vienīgi ķepīgu un ne pārāka garšīgu, nepatīkamas konsistences produktu...