Labākā atbilde
-
3 0
Evisa 8 (138672)420119 17 g
Suši ar lasi un gurķi.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
· 0.5 kg suši rīsu
· Apm. 0.75 l ūdens
· Sušī lapas
· Suši ingvers
· Vasabi pasta
· Rīsu etiķis (vai gatavā piedeva „Kikkoman Seasoning for Sushi” – apm. 6. ēdamkarotes)
· Japāņu Sojas mērce (ieteicams Kikkoman)
· Cukurs, sāls (Ja izmanto gatavo piedevu, tad cukuru un sāli nav nepieciešams pievienot)
· Svaigs lasis
· Svaigs gurķis
Pagatavošanai:
· Speciāls bambusa paklājiņš suši ruļļa satīšanai
Solis nr.1
Jāizvēlas speciālie īsgraudainie suši rīsi un pirms vārīšanas tie vairākas reizes jānoskalo, (lai atbrīvotos no talka pulvera), un jānotecina 30-40 minūtes caurdurī. Rīsus un ūdeni ielej katlā un atstāj (30 minūtes ) nostāvēties. Visu vāra uz lēnas uguns 15 minūtes, tad izslēdz karstuma avotu un atstāj 5 minūtes sutināties.
ATCERIES!!! Vārīšanas procesā rīsus nedrīkst maisīt!
Solis nr.2
Izvārītos rīsus ieber lielas virsmas traukā un atdzesē. Tikmēr atsevišķā traukā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli, tad ar to rīsus vienmērīgi aplej un samaisa . Ērtāk izmantot jau gatavo rīsu etiķi un garšvielu maisījumu Kikkoman Seasoning for Sushi, jo tajā jau visas sastāvdaļas jau sajauktas nepieciešamajos daudzumos.
Pa to laiku sagriež gurķi šaurās, garās šķēlītēs un sagatavot arī lasi.
Solis nr.3
Lai gatavotu tievās suši ruletītes, nori lapas gareniski var pārgriezt uz pusēm. Uz bambusa paklājiņa to novieto ar spīdīgo pusi uz leju un paņem saujiņu rīsu, ko rūpīgi vienmērīgā kārtā izklāj uz suši lapas, atstājot kādus 10cm nenoklātu. Ar pirkstu izveido rieviņu.
Solis nr.4
Gaumes jautājums, bet rīsus nelielā daudzumā var apziest ar vasabi.
Starpcitu, vasabi ir japāņu mārrutki, kas ir izcils C vitamīna avots.
Solis nr. 5
Ar vasabi apziestās rīsu kārtas centrā uzliek iepriekš sagatavoto, šauro gurķa šķēlīti un lasi. Tad paceļ uz augšu bambusa paklājiņa malu.
Ar abu roku pirkstiem satur paklājiņu un pildījumu. Nori lapu un paklājiņu aptin, uzmanot, lai visas sastāvdaļas tiktu cieši saspiestas. Tā turpina pielietojot mazliet vairāk spēka, lai rīsi cieši saliptu.
Solis nr.6
Satīto rullīti iztin no bambusa paklājiņa un novieto uz virtuves dēlīša.
Solis nr. 7
Ruletīti sagriež vienādos gabaliņos un klāt pasniedz ingveru uz atsevišķa trauka.
Un, protams, ar sojas mērci, kurā var izšķīdināt mazliet vasabi
Ingveru var lietot garšas kārpiņu attīrīšanai gadījumā, ja tiek ēsti dažādu veidu suši
Labu apetīti!
Atbildes
-
-
-
-
-
-
-
0 0
MUSTANGS (41) 3 (741)14 17 g
itkaa buutiibaa vis pareizs izstaastiits tikai sushi tas ir japanu ēdiens nevis kīniesu,un gurķa vietālabāk avakado likt.UN satīto ruli griezt 8 ripās.UN sushi rīsu mērce ir jālej virsū uz karstiem rīsiem tiko novārītiem nevis atdzesētiem,un uzreiz jāmaisa un tikai tad jāatdzesē.UN wasabi ir obligāti jāēd klāt jo sushi sastāv tomērt no jēlas zivs ar kuru var loti saindēties tādēļ wasabi darbojas kā dezinfekcija,un par mūsu mārutkiem ir 3-4 reizes stiprāki.
-
0 0
arnitka (40) 6 (9459)2427 17 g
redzeju tv kkadu parraidi par susi gatavosanu.... izskatijas interesanti, bet pati neesmu vel izmeginajusi
-