Labākā atbilde
-
0 0
dadze 4 (2452)23 14 g
Mārtiņos galvenais ēdiens ir gaiļa cepetis!!!! Jābūt arī pīrāgiem un alum!!! Tās ir atvadas no rudens!!! Tādēļ,vēlams,lai ēdienu formas (iespēju robežās) būtu apaļas (jo Saulīte apaļa)!!! Ar šo dienu atveram durvis ZIEMAI!!!!
Atbildes
-
1 0
DrDestroy 7 (81057)4726 14 g
Zoss, protams, centrā.Iepriekšējā jautājumā jau ir labas atbildes. Latvieši izsenis bijuši riktīgi ēdāji, līdz ar ko galdā liek visu, ko saimniece pagatavojusi - salātus, šmorētas gaļas (sautējumi, kotletes, ceptas mājas desas utt.). Savā ziņā tā ir sezonas noslēguma balle, kad ražas novāktas, zeme aparta. Izsenis latviešu ēdienkarte nebija tik plaša. Tā kā manā ģimenē ahaholiku nav :D , tad, protams, uz galda būs arī kāds grādīgais. nav tādu latviešu svētku, kur galdā saimnieks neliktu kādu pirktu vai pašdarinātu grādīgo škidrumu. Pamatā tas ir alus, gadsimtu griežos, kopā ar sirotājiem ,,kolonizatoriem" ievazājās arī citas bezsamaņu saturošas vielas un to izgatavošanas procesi. :) Kandža jeb ,,dzimtenīte"latviešiem pazīstama , domāju, jau no 18.gs beigām, 19.gs sākuma.
-
-