Labākā atbilde
-
4 0
DrDestroy 7 (81057)4726 12 g
Cepu rabarbermaizi 2 nedēļas atpakaļ - viss ok. Varu vien noplātīt rokas - man tas sanāktu, ja cepeškrāsni ieslēgtu tikai uz apakšējo karsēšanu un plātni ļoti tuvu apakšai. Vienalga, ko cepot, lieku pa vidu un kurbulēju karsēšanu gan no apakšas, gan no augšas - ap 180-200 °C - 30-40 min. un ir labi. Man elektriskā (Elektrolux) -nav jauna, bet tiešām laba. Kāda tipa cepeškrāsns ir Tev? Gāziniece, elektriskā, malkas/plīts? Pēc savas pieredzes, brūno lipīgumu "rauj", ja par daudz cukura mīklai. Tavā variantā vēl iedomājos, varbūt mīkla nedaudz par šķidru.
p.s. tikai temperatūras regulators? Un nav ar vienu strīpiņu (2 pozīcijas) un viena ar divām (gan no augšas, gan no apakšas? Iebaž roku tikko ieslēgtā, "griesti "silst"? Ja tikai no apakšas, iesaku kārtīgi izkarsēt (vismaz pusstundu) uz lielākas temperatūras pirms cepšanas.
Atbildes
-
1 0
DiiDii 7 (31461)31345 12 g
Apakšējā temperatūra par augstu, virsējā par zemu. Pamēģini noregulēt cepeškrāsni tā, ka cepās vienādi no abām pusēm.
-
1 0
evil-devil (35) 6 (8935)2413 12 g
sākumā izlasīju: "radarbermaize" :D
bet ja nopietni tad noteikti, ka paplāte pa tuvu ugunij (protams ja tev gāziniece) liec augstākā plauktā un uz mazāku liesmu vari mēģināt, protams būs ilgāk bet vismaz vienmērīgāk izcepsies.
p.s. es ceru, ka tu viņu necep UZ plīts, bet gan cepeškrāsnī :D -
1 0
seville 7 (25365)339 12 g
sulīgi tie kāti, daži iesaka pirms bērt uz plātsmaizes, apbērt ar cukuru un pagaidīt kamēr tā sula atdalās un noliet to.
nezinu, kas tev pa mīklu, bet var mēģināt darīt tā: mīklu un uzbērtos rabarberus pacept, kamēr sāk brūnēt un tad tik liet viersū to, ko nu tu lej pa virsu;) tā var skaidri zināt, ka nebūs jēlmaize. ar rauga mīklu šis variants ne pārāk, bet var mēģināt. -
0 0
weronika800 6 (18518)3514 12 g
man nav tādas ekstras,cepu parastajā cepeškŗāsnī,ar malku kurināmā
bet gadās stipri līdzīgi,nu tāpat sanāk
secināju ,ka tad ir par šerpu uzkurināts,tad sanāk ka viss notiek par ātru un par karstu
varbūt līdzēs -
0 0
Hamada (35) 5 (3513)1610 12 g
nu tad regule uz gradiem 180-220
apaksu varbut mazliet iesmere ar margarinu vai ellu, citi ber vel uz ellas miltus, bet nav obligati -