Strādājot radošu un visai smagu darbu, domāju, ka vairums piekritīs, ir vajadzīga iedvesma. Nereti ir tā saucamās bedres, kad liekas, ka ideju upe iz izžuvusi, pelēkās krāsas dominē pār visu krāsaino. Ko nu darīt? Kur meklēt iedvesmu? Vēsture rāda, ka daudzi ir lietojuši dažādus līdzekļus, lai palielinātu savu intelektuālo un emocionālo petenciālu, tomēr beigu beigās tas ir beidzies ar personības pilnīgu degredāciju. Kā lai iziet no šī situācijas? Patiesībā atbilde nav jāmeklē tālu, kā arī tā nav jāmeklē dažādos preparātos...ne velti ir pat dziesmai vienai vārdi - "Ja Tu, draudziņ, nezini, kur ir laime Tava, nemeklē to pudelē, pudelē tās nava.".. vnk jāmāk saskatīt pozitīvais deguna galā. Iedvesma var nākt arī no laba garastāvokļa. Jācenšas maksimāli izmantot to pacēlumu radošiem darbiem. Zinu, ka daudzi tagad mēģinās man ieskaidrot, ka labākie darbi un teksti tiek bīdīti, kad ir galīgi sūdīgi, bet kāpēc, lai mēs nerīkotos otrādi? Kad mums ir labi, tad mēs mēdzam pašapmierināti sēdēt uz lauriem, vai vēl sliktāk - sākt vārīt jaunus sūdus, vai vienkārši palaisties slinkumā līdz bezjēgai. Iedvesma nav jāsaprot kā pašsaprotama parādība, pret kuru var attiekties vieglprātīgi. Paskaties ārā pa logu...ja Tevi apmierina tas, ko Tu redzi, sāc to izmantot, uz pozitīvām emocijām sāc darīt kādu sen atliktu darbu..neticēsies, bet veicas tas labāk, nekā brīžos, kad jūtaties galīgi sūdīgi. Dažreiz iedvesmai pietiek arī ar SAVU smaidu..bet vēl vairāk iedvesmo citu smaids vai vienkārši labā attieksme. Iedvesmu var pielīdzināt arī pašapziņai. Jā, arī pašapziņas celšanai ir vajadzīga iedvesma. To var sniegt citi, bet varam sarūpēt arī mēs paši. Tracina, kad sākam klausīties gaudulīgas dziesmas tekstus un sagruzījamies pamatīgi..tā pie iedvesmas uz lieliem darbiem nebūs. Cilvēks ir emocionāla būtne ar saviem emocionālajiem resursiem, kurus vajag atjaunot, tikai nevienmēr mēs mākam to atjaunot paši, mēģinot palīdzību meklēt ārpus sevis. Ir viegli gausties par to, kā dzīvē  neiet, bet grūti saņemties un pasmaidīt par to, kas Tev jau ir..un, ja paanalizē dziļāk, tad mums pieder daudz kas, tikai jāmāk to saskatīt un novērtēt.

Izriet: iedvesma->darbs->gandarījums par paveikto->emocionālais pacēlums->pašvērtējuma celšanās->kvalitatīvāka komunikācija ar apkārtējiem->emocionālais potenciāla pieaugums->jaunu iedvesmu avotu atklāšana

Komentāri (4)

keira (37) 11. jūnijā, 2007.g.  
 0 0
Šis viss patiešām ir pozitīvi un skaisti, kaut tikai cilvēki tā vairāk censtos dzīvot...:)
incz 1. maijā, 2007.g.  
 0 0
bet cilvēkam jau arī šad un tad vajag paskumt, vajag izjust sāpes.. lai pēc tam varētu smaidīt patiesāk un izjust labo..ne?
M0RFIJS (40) 1. maijā, 2007.g.  
 0 0
Nu jau sāk izdoties..
incz 1. maijā, 2007.g.  
 0 0
tev pašam izdodas?


Reģistrācija Aizmirsu paroli

M0RFIJS (40)