Valsts esam mēs, nevis politiķi!

Tad, kad 1990. gada 4. maijā LR Augstākā padome pieņēma deklarāciju par Latvijas neatkarības atjaunošanu, Latvijas tauta pie parlamenta, mājās un darbos pie radioaparātiem ar aizturētu elpu skaitīja līdzi balsis – būt vai nebūt LATVIJAI kā neatkarīgai valstij. Un prieka, sajūsmas un lepnuma vilnis pāršalca visu zemi – Mēs esam brīvi, mēs atkal esam Latvija!
Kad vēlāk PSRS valdoņi mēģināja brīvību mums nost ņemt, Latvijas tauta – latvieši, krievi, ukraiņi, poļi, ebreji un citi – plecu pie pleca nostājas barikādēs, gatavi ar dzīvības cenu Latviju sargāt. Toreiz skanēja sauklis: „Kaut pastalās, bet brīvi!”
Pagājis divdesmit viens gads, izaugusi jauna paaudze, kas par neatkarības izcīnīšanu dzirdējuši tikai no vecākiem. Diemžēl skaļais sauklis par brīvību pastalās ir izrādījies pārlieku patiess, notikušas daudzas tādas lietas, par kurām pat murgos nespēja iedomāties visļaunākie Latvijas valstiskuma noliedzēji. Parlamentāro varu valstī ir sagrābusi saujiņa politisko partiju, lai gan Satversmē šāda vārda „partija” vispār nav. Dīvaini, vai ne – Satversmē rakstīts, ka vara pieder tautai, bet patiesībā visu nosaka interešu grupas, kuras pat par partijām nosaukt ir grūti, jo kādas sociālās grupas vai slāņus tās pārstāv? Padomājāt? Pareizi – neviena nevienu.
Ierēdnieciskās birokrātijas virsotne ir otra mūsu valsts ļaunākā nelaime. Partijas kopā ar auseklīšu birokrātiju nosaka valstī itin visu, izdod likumus, noteikumus un nemitīgi palielina nodokļu nastu. Iedzīvotāju vairākums pārtiek no minimālās algas vai tikpat niecīgās pensijas, simtlatu banknoti rokā viņi ir turējuši vien dažas reizes. Kur ir pirms vēlēšanām apsolītais progresīvais iedzīvotāju ienākuma nodoklis? Kur izčākstēja priekšlikums palielināt nodokļus komercbankām? Kāpēc iedzīvotājiem tagad jāmaksā par apzinātām vai arī stulbām baņķieru kļūdām? Kādēļ mums visiem jāmaksā procenti par to, ka Valsts kasē atrodas vairāk nekā pusmiljards eiro gadījumam, ja kāda komercbanka taisītos garu izlaist?
Pēdējais piliens pacietības kausā ir jaunie elektrības tarifi. Pagājušajā gadā „Latvenergo” guva rekordlielu peļņu, četrkārt lielāku nekā iepriekš. Liela daļa no Daugavas HES saražotās mūsu lētās elektroenerģijas par bargu naudu tiek pārdota citu valstu uzņēmumiem, to nosaucot par vienoto elektroenerģijas tirgu. Tā kā mūsu elektrība esot šim tirgum par „lētu”, birža pieprasot „Latvenergo” celt cenas, un tā arī notiek, tikai par visu maksā Latvijas tauta. Mūsu lēto elektroenerģiju pārdosim citiem, paši pirksim dārgo „pēc biržas cenām”, trakāk vairs nevar būt! Paaugstinoties elektrības tarifiem, pieaugs iedzīvotāju maksātnespēja un cenas gandrīz visām precēm, sabiedriskie pakalpojumi, itin viss, kas nodrošina Latvijas iedzīvotāju eksistenci. Cietēji būs visi – uzņēmumi, iedzīvotāji, iestādes un pašvaldības, pieaugs nu jau tā traģiskā emigrācija. Pienācis laiks doties vienotā protesta akcijā un paziņot: „MĒS TĀ VAIRS NEGRIBAM DZĪVOT!”
Mums ir apnicis nemitīgi dzirdēt vārdus – konsolidācija, uzstādījums, debate, brauciet prom! Mēs negribam projām braukt, jo tā ir MŪSU, nevis valdības valsts!
Tieši tāpēc mēs sakām: „PIETIEK, TAUTAI PIETIEK!” un aicinām Latvijas visu tautību iedzīvotājus doties skaļā protesta akcijā pret „Latvenergo” jaunajiem tarifiem, pret nesaprātīgo valdību, pret neizlēmīgo Saeimu un PAR VISIEM IEDZĪVOTĀJIEM NEATKARĪGĀ LATVIJĀ!

Tiekamies 4.maijā plkst. 12.30 Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, tad caur Esplanādi dodamies uz Brīvības ielu, kur brīdi pieminam Ministru Kabinetu, tad vienotā solī dodamies pie Brīvības pieminekļa.

Dalības noteikumi: visi, kuriem nav vienaldzīgs Latvijas liktenis, neatkarīgi no tautības, valstiskās, politiskās piederības un citas individuālas pārliecības.
Tiem, kas dažādu iemeslu dēļ nevarēs piedalīties: Lai paustu savu vienotību ar mums, apsieniet ap roku baltu lentīti.
Informācijai: http://pietiek.wordpress.com/, tautai.pietiek@gmail.com


p.s. В прошлый раз собралось порядка 1,5-2,0 тыс. человек. Надеюсь, что в этот раз будет больше.

Комментарии (9)

МаминДруг 3. мая, 2011.г.  
 0 0
Согласен с RXBE ... а эту же статью но по русски можно ??
RXBE 3. мая, 2011.г.  
 0 0
всё понятно с вами
Сама_Невинность (31) 3. мая, 2011.г.  
 0 0
И да, где я сказала, что рационально тратить миллионы, ой вы читаете мысли, я вас уже боюсь, а что вы ещё не в политике то, а там все читают мысли и делают на оборот да?
Сама_Невинность (31) 3. мая, 2011.г.  
 0 0
показать политикам что мы их готовы казнить

ой как страшно, вах вах вах, они испугаются и будут делать так, как хорошо народу ... ага ... прям так и поверила, хочу быть глупышкой и искренне в это верить, но это не так.
RXBE 3. мая, 2011.г.  
 0 0
значит терят миллионы на сомнительные проекты это рациональное использование? а выйти на митинг и показать политикам что мы их готовы казнить, и запачкать пару зданий это нерациональное использование денег налогоплатильзиков? чушь не неси, глупышка
я бы ещё принял твоё недовольство по поводу блокировки дорожного движения, которое навредить именно налогоплтельщикам
но в этом ты ничего плохого не заметила, тебе не нравитться что засранные стены правительства создажут новые рабочие места
вас с так же наХ*й пошлют как и все остальные разы, толерасты сраные  
Сама_Невинность (31) 3. мая, 2011.г.  
 0 0
обкидать гос. здание дерьмом

а убирать это дерьмо кто будет? Хмммм...
а за уборку этого дерьма кто будет платить? Хммм....
Нерациональное использование и так последних денег налогоплательциков.
RXBE 3. мая, 2011.г.  
 0 0
думаю в акциах как минимум нужно перекрыть дорогу и обкидать гос. здание дерьмом
Сама_Невинность (31) 3. мая, 2011.г.  
 0 0
обед рабочего дня по вашему хорошее время для акции?

4 мая выходной для гос. учереждений ну и вообще как бы тоже.

Другой вопрос, что и в тусовке задавала, какой толк от погулять с плакатами, как буд-то кому-то от этого станет страшно?
Что реально они предлагают делать? Кроме митинга.
RXBE 3. мая, 2011.г.  
 0 0
обед рабочего дня по вашему хорошее время для акции?
Похожие записи

IIIypuk