Rīgā nākamziem ierīkos vairākas apsildāmas ielas
Publicēta: 01.04.2010

Rīga, 1.apr., LETA. Rīgas pašvaldība jau nākamajā gadā iecerējusi ierīkot vairākas apsildāmas ielas, lai ietaupītu līdzekļus, kas tiek izlietoti sniega tīrīšanai un izvešanai galvaspilsētā.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ielās paredzēts iebūvēt siltumnesējus, kas sildītu gan ielas braucamo daļu, gan ietvi un tādējādi ātri nokausētu sniegu.

Rīgas domes vadība norāda uz pozitīviem piemēriem - Rīdzenes ielu un Mazo Jaunavu ielu, kuras tiek apsildītas, un tādēļ tām sniega izvešanai nebija jāatvēl neviens santīms.

Sākumā paredzēts apsildīt lielākās maģistrālās ielas, un pēc veiksmīgas pieredzes iegūšanas varētu pārbūvēt arī rajona nozīmes ielas.

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) gan piedāvāja savu variantu - ar stikla kupolu noslēgt visu Rīgu vai arī tikai Vecrīgu, vai vismaz Doma laukumu, tomēr lielo izmaksu dēļ šis priekšlikums tika noraidīts.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pašvaldībai vajadzēs piešķirt papildus 1,37 miljonus latu janvārī un februārī veikto sniega izvešanas darbu apmaksai.

Janvārī un februārī Rīgā no sabiedriskā transporta pieturvietām, gājēju tuneļiem, ielu un tiltu malām izvesti vairāk nekā 109 000 kubikmetru sniega jeb 7804 lielo pašizgāzēju kravas, aģentūru LETA informēja Satiksmes departamentā.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***
Mārtiņš Vilemsons
LETA



"Estonian Air" piedāvās lēnus lidojumus
Publicēta: 01.04.2010

Tallina, 1.apr., LETA. Igaunijas aviokompānija "Estonian Air" atradusi jaunu nišu aviācijas tirgū, lai konkurētu ar Latvijas nacionālo aviopārvadātāju "airBaltic".

"Estonian Air" no 1.aprīļa saviem klientiem piedāvās jaunu pakalpojumu - lēnus lidojumus, kas būs absolūts jaunums aviopārvadājumu tirgū, laikrakstam "Aripaev" skaidroja "Estonian Air" viceprezidents Rauno Parrass.

"Saskaroties ar niknu konkurenti tradicionālo aviopārvadājumu vidū, mums jāmeklē citas iespējas. Kamēr visas citas aviokompānijas tiecas pēc garākiem un ātrākiem lidojumiem, mēs piedāvāsim klientiem iespēju izbaudīt lēnāku lidojumu," sacīja Parrass.

"Estonian Air" viceprezidents pauda pārliecību, ka jaunais pakalpojums izpelnīsies klientu atsaucību, jo ne visiem cilvēkiem ir tuva liela steiga.

"Steiga un ar to saistītais stress ir pagātne. Mūsdienu cilvēks, jo īpaši Ziemeļvalstu cilvēks, apzinās, ka ātrums vairs nav galvenais. Svarīgāks ir process un kvalitāte, ko piedāvās "Estonian Air" savos lēnajos lidojumos," sacīja Parrass.

"Klienti varēs ilgāku laiku pavadīt gaisā, novērtējot Igaunijas un citu Ziemeļvalstu dabas skaistumu. Tagad pavasarī mūsu lidmašīnas dosies arī pa gājputnu pēdām, nodrošinot pasažieriem neaizmirstamus skatus. Galu galā jau kopš laikiem, kad Ikars lidoja uz Sauli, cilvēkam vienmēr gribējies lidot. Kāpēc tad nelidot ilgāk?"

*** Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa. ***
LETA



Ļaundari jau apskādējuši pirmo zemās grīdas tramvaju
Publicēta: 01.04.2010

Rīga, 1.apr., LETA. Nezināmi ļaundari pie Rīgas apskādējuši pirmo zemās grīdas tramvaju, ceļā uz galvaspilsētu tam nozogot vairākus riteņus un uzpūšot grafiti uzrakstus, aģentūru LETA informēja policijā.

Jaunais tramvajs no Čehijas uz Rīgu tika nogādāts ar treileru palīdzību. Kādu laiku tramvajs stāvēja Piņķos pie Jūrmalas šosejas, gaidot nakti, kad samazināsies satiksmes plūsma un transportlīdzekli varēs droši nogādāt līdz depo.

Tramvajs tika "apskrūvēts" un "appūsts" tieši šīs stāvēšanas laikā, izmantojot brīdi, kad šoferis devās pusdienot.

Policija neizslēdz iespēju, ka riteņu zādzībā iesaistīti vairāki transportlīdzekļi, jo tramvaja riteņi esot diezgan lieli un smagi.

Policija arī pieļauj iespēju, ka abi noziegumi nav saistīti, jo uz tramvaja sāna uzpūstais grafiti "Ejiet ...... ar saviem tarifiem" vairāk liecinot par kāda sabiedriskā transporta pasažiera neapmierinātību, nevis zagļa roku darbu.

"Rīgas satiksme" norāda, ka riteņu atjaunošana izmaksāšot vairākus tūkstošus latu. Savukārt ar grafiti esot bēdīgāk - tramvajs būšot jāpārkrāso. Netiek izslēgts, ka krāsa varētu būt oranža.

Pirmos pasažierus jaunais tramvajs varēs uzņemt tikai rudenī. Līdz 2010.gada beigām Rīga varētu saņemt visus 20 līgtos tramvaju sastāvus, kurus par 52 miljoniem eiro (36,4 miljoniem latu) piegādās uzņēmums "Škoda Transportation s.r.o.".

Pirmie jaunie tramvaji pārvadās pasažierus 6.tramvaja maršrutā Radio iela-Jugla. Tie aizstās savu laiku nokalpojušos un jau vienreiz renovētos tramvajus.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***
Mārtiņš Vilemsons
LETA

Комментарии (16)

craig 1. апреля, 2010.г.  
 0 0
хмм....много буков
С первым апреля.
Этот сайт все больше начинает раздражжать своей назойливой рекламой....
Думаю прийдется прикратить использование
Bassa 1. апреля, 2010.г.  
 0 0
rokas nost no latvesu valoda

ты  о чем вообще, кому он сдался  
cxeema 1. апреля, 2010.г.  
 0 0
rokas nost no latvesu valoda
^kristja 1. апреля, 2010.г.  
 0 0
я надеюсь, что это шутка =)))
amelie (39) 1. апреля, 2010.г.  
 0 0
и в конце шуточных новостей они ставят смаил.. а тут - ни намёка )
^kristja 1. апреля, 2010.г.  
 0 0
ну не знаю, если посмотреть на 2ю фотку - там машины в пайнте "закрашены." не думаю, что это может быть серьёзно.
amelie (39) 1. апреля, 2010.г.  
 0 0
а насчёт ворот на базар - это походу нифига не шутка   опубликовано: 2010. gada 31. marts 15:57
^kristja 1. апреля, 2010.г.  
 0 0
еще
Šogad apgrozībā tiks laistas lata monētas ar Parex bankas akcionāru Valērija Kargina un Viktora Krasovicka attēliem.
  
amelie (39) 1. апреля, 2010.г.  
 0 0
http://db.lv/r/474-visas-zinas/220538-emsis-gatavs-atgriezties-premjera-amata

amelie (39) 1. апреля, 2010.г.  
 0 0
ололо ))) в коментах так ведутся ) ЛЕТА хоть пишет под новостями, что шутка, а тут - ни намёка )
^kristja 1. апреля, 2010.г.  
 0 0
db.lv тоже,  http://db.lv/r/474-visas-zinas/220438-ir-izstradats-centraltirgus-ieejas-vartu-skicu-un-vizualizacijas-projekts-papildinata?comments=1&cp=2&sort=desc#comments
more_and_more (32) 1. апреля, 2010.г.  
 0 0

"Estonian Air" piedāvās lēnus lidojumus
;DDDDDDDDDDDD
yakoryok (27) 1. апреля, 2010.г.  
 0 0
piedāvās lēnus lidojumus
xDDDDDDDDDDD
Похожие записи

amelie (39)