Labākā atbilde

    1.  2 0

    Odium77 7 (43716)3413 12 g  

    bez kreejuma, kechupa vai citaam piedevaam. vai arii kaukaads tur sauss tipinjsh.

Atbildes

    1.  5 0

    DrDestroy 7 (81052)4622 12 g  

    Bez lubrikanta.

    1.  3 0

    willx (59) 6 (17301)3715 12 g  

    cepti!

    1.  2 0

    alexs_ (33) 4 (1351)27 12 g  

    vrb tā ka nekas nepaliek pāri?

    1.  1 0

    Letinhs 7 (48143)41094 12 g  

    bez sievietes vai otrādi :D

    1.  1 0

    laima1000 (33) 6 (15164)3317 12 g  

    pliki:bez krējuma,etiķa,adžikas
    vai ko nu katrs ņem klāt

    1.  0 0

    Datorvecis 3 (609)23 12 g  

    auzu cepumi no rīta uz paģirām

Līdzīgie jautājumi

  • Ar kādas firmas sauso barību tu baro savus suņus? - >
  • Ar kādas firmas sauso barību tu baro savus kaķus?
  • Vai armijaa vajag ieviest sauso likumu???
    vismaz reizi meenesii jau vareeja atljaut, lai jumts chuvakiem neaizbrauc
  • Kā ir ar pelmeņiem?
    galvenais lai nesanaak frikadeles, jeb izgjeerbti pelmenji  
  • Pelmeņi
    jaa..vaariiti, cepti..ar sieru un labi daudz kreejumu:)
  • Pelmeņi ar ...
    Uzber bikucīt (pavisam bikucīt) vistas piedevas (tada oranža viela), un apmet ar zaljumiem.. lociņi, dilles + krējums. :)

    A ja gribi kko perversu uz skivja, tad piemozhii kečupu. :) :D
  • veģetārieši pat nēd pelmeņu? :D
    Ēd gan, jo ir arī veģetārie pelmeņi!
  • pelmeņi-vārīti vai cepti labāk???
    cepti:)
  • Vai godīgi rakstīt uz pelmeņiem - "pelmeņi", ja tur nav cūkgaļas?
    Padomāju, padomāju, sapratu, ka ar manām zināšanām ir par švaku, griezos pie mammuča kulināriskajām grāmatām un interneta resursiem, lai dotos gadsimtu dziļā pagātnē un noskaidrotu šī jaukā ēdiena izcelšanos. Un nonācu pie slēdziena, ka te viss ir elementāri vienkārši - tā pat, kā ar, piemēram, ēgiptiešu piramīdām, Dzintara Istabu vai Kolčaka zeltu.  
    Populārākā versija no daudzām - sens senos laikos pelmeņu recepti urāliešiem un permiešiem iemācīja somu-ugru ciltis, kas virzījās no Altaja uz rietumiem, savukārt no urāliešiem un permiešiem tos "paķēra" tatāri, krievi un mari tauta (es nerakstu marieši, lai kāds/-a neizlasa "marsieši"), un tad jau aizvien tālāk pa Eiropu, Āziju, Sibīriju - visos virzienos. Diezgan ticama ir arī versija par mongoļiem, kas tusē tuvāk Ķīnai, kur pelmeņveidīgi ēdieni ir ļoti, ļoti sen un populāri līdz šai dienai. Par labu šai versijai runā ātrās pagatavošanas princips vārot un pielietotie garšaugi, kuras jau no pašiem pelmeņu pirmssākumiem tagadējās Krievijas teritorijā NEAUGA!   , bet tika ievesti. Ok, tas ievadam :D, lab, jābeidz. Tā, par galveno - kam tad tur jābūt iekšā!? Ja par pamatu ņem senās urāliešu tradīcijas, tad pildījumā ir 3 veidu gaļas - liellops, aita, ruksis, pie kam stingri noteiktās proporcijās - liellops 45%, aita 35% un ruksis 20%, taču izplatoties pa Eirāziju, šis attiecības un arī gaļas šķirnes mainījās atkarībā no tiem, kādu lopiņu audzēšana/lietošana uzturā bija dominējošā attiecīgā reģionā (līdz ar ko mainas arī garšvielas). Bez tam permieši gatavoja pelmeņus ne tikai ar gaļu, bet arī ar kāpostiem, sēnēm, sīpolu vai kāli (kaut te varētu diskutēt varbūtēji drīzāk par vareņikiem, ravioli vai ko citu). Bez tam, griežoties pie Wiki gaišiem prātiem, guvu informāciju, ka pelmenis ir mīklas izstrādājums, pildīts ar gaļu vai zivi. Kaut tas nedaudz pretrunā ar Permas reģiona iedzīvotāju tradīcijām, taču atbildot uz Tavu jautājumu - gaļa ir un paliek gaļa , jā, ir godīgi. Vienīgais, nosaukumā varētu būt minēts, piemēram: "Cūkgaļas pelmeņi", "Jēra gaļas pelmeņi", "Tradicionālie Urālu pelmeņi", "Sibīrijas", "Vietējie", "Ķīnas" utt..
  • Ja jums būtu pelmeņi, jūs mani uzcienātu ?
    ja man butu pelmeni es gan tevi pacienatu...
    - Žēl! ka tev nav pelmeņu


    6ita bij ta laba veca reklama :D


Reģistrācija Aizmirsu paroli

Рейтинг@Mail.ru Top.LV PULS.LV Professional rating system