Labākā atbilde

    1.  1 0

    DrDestroy 7 (81052)4622 11 g  

    Padomāju, padomāju, sapratu, ka ar manām zināšanām ir par švaku, griezos pie mammuča kulināriskajām grāmatām un interneta resursiem, lai dotos gadsimtu dziļā pagātnē un noskaidrotu šī jaukā ēdiena izcelšanos. Un nonācu pie slēdziena, ka te viss ir elementāri vienkārši - tā pat, kā ar, piemēram, ēgiptiešu piramīdām, Dzintara Istabu vai Kolčaka zeltu.  
    Populārākā versija no daudzām - sens senos laikos pelmeņu recepti urāliešiem un permiešiem iemācīja somu-ugru ciltis, kas virzījās no Altaja uz rietumiem, savukārt no urāliešiem un permiešiem tos "paķēra" tatāri, krievi un mari tauta (es nerakstu marieši, lai kāds/-a neizlasa "marsieši"), un tad jau aizvien tālāk pa Eiropu, Āziju, Sibīriju - visos virzienos. Diezgan ticama ir arī versija par mongoļiem, kas tusē tuvāk Ķīnai, kur pelmeņveidīgi ēdieni ir ļoti, ļoti sen un populāri līdz šai dienai. Par labu šai versijai runā ātrās pagatavošanas princips vārot un pielietotie garšaugi, kuras jau no pašiem pelmeņu pirmssākumiem tagadējās Krievijas teritorijā NEAUGA!   , bet tika ievesti. Ok, tas ievadam :D, lab, jābeidz. Tā, par galveno - kam tad tur jābūt iekšā!? Ja par pamatu ņem senās urāliešu tradīcijas, tad pildījumā ir 3 veidu gaļas - liellops, aita, ruksis, pie kam stingri noteiktās proporcijās - liellops 45%, aita 35% un ruksis 20%, taču izplatoties pa Eirāziju, šis attiecības un arī gaļas šķirnes mainījās atkarībā no tiem, kādu lopiņu audzēšana/lietošana uzturā bija dominējošā attiecīgā reģionā (līdz ar ko mainas arī garšvielas). Bez tam permieši gatavoja pelmeņus ne tikai ar gaļu, bet arī ar kāpostiem, sēnēm, sīpolu vai kāli (kaut te varētu diskutēt varbūtēji drīzāk par vareņikiem, ravioli vai ko citu). Bez tam, griežoties pie Wiki gaišiem prātiem, guvu informāciju, ka pelmenis ir mīklas izstrādājums, pildīts ar gaļu vai zivi. Kaut tas nedaudz pretrunā ar Permas reģiona iedzīvotāju tradīcijām, taču atbildot uz Tavu jautājumu - gaļa ir un paliek gaļa , jā, ir godīgi. Vienīgais, nosaukumā varētu būt minēts, piemēram: "Cūkgaļas pelmeņi", "Jēra gaļas pelmeņi", "Tradicionālie Urālu pelmeņi", "Sibīrijas", "Vietējie", "Ķīnas" utt..

Atbildes

    1.  3 0

    grauzdins 6 (5546)2929 11 g  

    Vai godīgi rakstīt hotdogi, ja gaļa nav no suņa?

    1.  2 0

    weronika800 6 (18518)3512 11 g  

    un kā tad viņus nosaukt???
    desā jau arī gaļas ir vai nu pamaz,vai nemaz,bet nosaukums ir DESA
    no tā ka mūs šmauc,nosaukumu jau nemainīs,tas būs pierādījums ražotāju ''viltībām''

    1.  2 0

    willx (59) 6 (17301)3715 11 g  

    veca anekdote:  Jānītis - kāpēc gaļas pīrāgā nav gaļas? tu domā kūkā napoleons tam jābūt iekšā

    1.  1 0

    Sarma 6 (7773)226 11 g  

    Pelmeņi ir dažādi,arī ar dārzeņu pildījumu.
    Parādi man vietu,kur rakstīts,ka PELMENIS ir tikai tas,kas pildīts ar cūkgaļu!

    1.  1 0

    MadMarko (41) 4 (2123)412 11 g  

    viss ir imitācija,izstrādājums kaut kāds,ne smaržas ne garšas
    veikala kartupelis pat garšo citādāk,ne kā paša audzēts-par pārejo i runas nav,sviesteļi/krējumeļi pfffff.no pulveriem iegūst, imitacija,ķīmija
    pelmenis-tikai nosaukums

    1.  0 0

    Odium77 7 (43716)3413 11 g  

    Un ko tad teikt par tiem pīrādziņiem kuros vispār gaļu neatrada?  

    1.  0 0

    Ciepanick (44) 6 (14053)3420 11 g  

    nu pelmeņi var būt arī ar citu gaļu.Negodīgi būtu rakstīt gaļa,ja tur nebūtu gaļas.

    1.  0 0

    predator1989 7 (22475)41146 11 g  

    nē jāraksta - gaļas maisijuma bumbiņas.  

    1.  0 0

    Rigas puika (33) 6 (13188)525127 11 g  

    ...un desa jau ir desa, kaut ar tik pa īstam soja. Tā ir iegājies un viss.

    1.  0 2

    SensLietotajs 6 (10100)4829 11 g  

    Pelmeņi paši par sevi ir negaršigi= fekālija, kāda starpība...

Līdzīgie jautājumi

  • Pelmeņi ar ...
    Uzber bikucīt (pavisam bikucīt) vistas piedevas (tada oranža viela), un apmet ar zaljumiem.. lociņi, dilles + krējums. :)

    A ja gribi kko perversu uz skivja, tad piemozhii kečupu. :) :D
  • veģetārieši pat nēd pelmeņu? :D
    Ēd gan, jo ir arī veģetārie pelmeņi!
  • Pelmeņi
    jaa..vaariiti, cepti..ar sieru un labi daudz kreejumu:)
  • Kā ir ar pelmeņiem?
    galvenais lai nesanaak frikadeles, jeb izgjeerbti pelmenji  
  • Ja jums būtu pelmeņi, jūs mani uzcienātu ?
    ja man butu pelmeni es gan tevi pacienatu...
    - Žēl! ka tev nav pelmeņu


    6ita bij ta laba veca reklama :D
  • pelmeņi-vārīti vai cepti labāk???
    cepti:)
  • Kā pagatavot mājās gatavotus pelmeņus?
    Nekādu dižu noslēpumu Tev neatklāšu, kaut manā dzimtā tos gadiem taisīja gan vecmamma, gan mamma. Taisīja uzreiz vairākas paplātes, un saldētavā iekšā. Variācijas garšvielās, labi, ja piemaļ klāt nedaudz kūpinātas gaļas. Vienīgā būtiskā atšķirība, ka produkti ne no veikala, bet pašu saimniecibas, izņemot miltus. Man personīgi garšo, kad nedaudz pavairāk ķimenes.
    Iesaku pamēģināt sibīriešu iecienīto hiperpelmeni, saucas mants - apmēram dūres lielumā, mīklu izritina ļoti plānu, gaļas masā  daudz sīpolu. Interesantākais ir pagatavošanas veids - tam nepieciešams speciāls trauks - katls, kuram apakšā ielej ūdeni, bet mantus uzmanīgi saliek virs ūdens uzkarināma sieta/restītes - tātad gatavība tiek panākta ar verdošā ūdens tvaiku, kas ir ļoti veselīgi. To trauku var nopirkt veikalos, bet nebūtu problēma arī pašam kaut ko pielāgot.
  • Kur gatavo labus pelmeņus?
    taisi pats :) no labas gaļas, čakaris ir, bet būs labāki par pirktajiem.... ( tas, ko paša rociņas padara ir labāks par visu pasaulē)
  • Pelmeņus esot izgudrojuši ķīnieši, bet man nez kāpēc garšo Urālu pelmeņi - Kādi garšo tev?
    Pašu gatavoti pelmeņi ir vislabākie... Vismaz zinu, kas tur ir iekšā :D
    Nesen ar mammu sarosījāmies un taisījām. Piņķerīgi jau bija, bet rezultāts bij to vērts :)
    Sataisījām par daudz, tāpēc nākamajā dienā, kad pelmeņus vairs negribējās, iztaisījām nelielu eksperimentālu zupu - ūdenī tos izvārījām un pielikām garšvielas un Dzintara kausēto sieru, plusā klāt vasarā sagatavotās sasaldētās dilles...zini, siekalas pat sāka tecēt :D
  • Kā vieglāk, labāk var apcept pelmeņus ?
    lai pelmeņus ceptu viss labāk to ir darīt gandrīz vai vārot eļļā, līdzīgi kā frī kartupeļus friterī, ja ir friteris, tad var pelmeņus iemest tajā...
    jo vairāk eļļas, jo vienmērīgāk apcepas... un ja cep uz pannas vai nepietiekamā daudzumā eļļas, tad ir gandrīz jāstāv blakus, lai laicīgi varētu apgriezt apkārt, lai nepiedegtu...


Reģistrācija Aizmirsu paroli

Рейтинг@Mail.ru Top.LV PULS.LV Professional rating system