Labākā atbilde
-
1 0
DrDestroy 7 (81057)4729 12 g
Padomāju, padomāju, sapratu, ka ar manām zināšanām ir par švaku, griezos pie mammuča kulināriskajām grāmatām un interneta resursiem, lai dotos gadsimtu dziļā pagātnē un noskaidrotu šī jaukā ēdiena izcelšanos. Un nonācu pie slēdziena, ka te viss ir elementāri vienkārši - tā pat, kā ar, piemēram, ēgiptiešu piramīdām, Dzintara Istabu vai Kolčaka zeltu.
Populārākā versija no daudzām - sens senos laikos pelmeņu recepti urāliešiem un permiešiem iemācīja somu-ugru ciltis, kas virzījās no Altaja uz rietumiem, savukārt no urāliešiem un permiešiem tos "paķēra" tatāri, krievi un mari tauta (es nerakstu marieši, lai kāds/-a neizlasa "marsieši"), un tad jau aizvien tālāk pa Eiropu, Āziju, Sibīriju - visos virzienos. Diezgan ticama ir arī versija par mongoļiem, kas tusē tuvāk Ķīnai, kur pelmeņveidīgi ēdieni ir ļoti, ļoti sen un populāri līdz šai dienai. Par labu šai versijai runā ātrās pagatavošanas princips vārot un pielietotie garšaugi, kuras jau no pašiem pelmeņu pirmssākumiem tagadējās Krievijas teritorijā NEAUGA! , bet tika ievesti. Ok, tas ievadam :D, lab, jābeidz. Tā, par galveno - kam tad tur jābūt iekšā!? Ja par pamatu ņem senās urāliešu tradīcijas, tad pildījumā ir 3 veidu gaļas - liellops, aita, ruksis, pie kam stingri noteiktās proporcijās - liellops 45%, aita 35% un ruksis 20%, taču izplatoties pa Eirāziju, šis attiecības un arī gaļas šķirnes mainījās atkarībā no tiem, kādu lopiņu audzēšana/lietošana uzturā bija dominējošā attiecīgā reģionā (līdz ar ko mainas arī garšvielas). Bez tam permieši gatavoja pelmeņus ne tikai ar gaļu, bet arī ar kāpostiem, sēnēm, sīpolu vai kāli (kaut te varētu diskutēt varbūtēji drīzāk par vareņikiem, ravioli vai ko citu). Bez tam, griežoties pie Wiki gaišiem prātiem, guvu informāciju, ka pelmenis ir mīklas izstrādājums, pildīts ar gaļu vai zivi. Kaut tas nedaudz pretrunā ar Permas reģiona iedzīvotāju tradīcijām, taču atbildot uz Tavu jautājumu - gaļa ir un paliek gaļa , jā, ir godīgi. Vienīgais, nosaukumā varētu būt minēts, piemēram: "Cūkgaļas pelmeņi", "Jēra gaļas pelmeņi", "Tradicionālie Urālu pelmeņi", "Sibīrijas", "Vietējie", "Ķīnas" utt..
Atbildes
-
-
2 0
weronika800 6 (18518)3517 12 g
un kā tad viņus nosaukt???
desā jau arī gaļas ir vai nu pamaz,vai nemaz,bet nosaukums ir DESA
no tā ka mūs šmauc,nosaukumu jau nemainīs,tas būs pierādījums ražotāju ''viltībām'' -
2 0
willx (60) 6 (17306)3716 12 g
veca anekdote: Jānītis - kāpēc gaļas pīrāgā nav gaļas? tu domā kūkā napoleons tam jābūt iekšā
-
1 0
Sarma 6 (7773)226 12 g
Pelmeņi ir dažādi,arī ar dārzeņu pildījumu.
Parādi man vietu,kur rakstīts,ka PELMENIS ir tikai tas,kas pildīts ar cūkgaļu! -
1 0
MadMarko (42) 4 (2123)413 12 g
viss ir imitācija,izstrādājums kaut kāds,ne smaržas ne garšas
veikala kartupelis pat garšo citādāk,ne kā paša audzēts-par pārejo i runas nav,sviesteļi/krējumeļi pfffff.no pulveriem iegūst, imitacija,ķīmija
pelmenis-tikai nosaukums -
-
0 0
Ciepanick (44) 6 (14054)3525 12 g
nu pelmeņi var būt arī ar citu gaļu.Negodīgi būtu rakstīt gaļa,ja tur nebūtu gaļas.
-
-
0 0
Rigas puika (34) 6 (13208)527163 12 g
...un desa jau ir desa, kaut ar tik pa īstam soja. Tā ir iegājies un viss.
-