Labākā atbilde

    1.  2 0

    fixaa 6 (7283)2932 13 g  

    Pašu gatavoti pelmeņi ir vislabākie... Vismaz zinu, kas tur ir iekšā :D
    Nesen ar mammu sarosījāmies un taisījām. Piņķerīgi jau bija, bet rezultāts bij to vērts :)
    Sataisījām par daudz, tāpēc nākamajā dienā, kad pelmeņus vairs negribējās, iztaisījām nelielu eksperimentālu zupu - ūdenī tos izvārījām un pielikām garšvielas un Dzintara kausēto sieru, plusā klāt vasarā sagatavotās sasaldētās dilles...zini, siekalas pat sāka tecēt :D

Atbildes

    1.  4 0

    DrDestroy 7 (81052)4622 13 g  

    Mājās gatavotie, Rīgas Miesnieka. Interesanti bija pelmeņu paveidi Sibirijā - manti. Lieli, gandrīz dūres lielumā, mīklas kārta plānāka par tradicionālajiem pelmeņiem, daudz sīpolu iekšā un tos nevāra, bet tvaicē speciālā uzpariktē. Garšīgi.

    1.  2 0

    Енот 8 (343254)628642 13 g  

    vecmaminjas pelmeni !!! vai sevpats izgatavoti

    1.  2 0

    Fischerspooner 6 (7999)1819 13 g  

    Man cepti vai vārīti garšo :D

    1.  2 0

    MargO- 4 (2243)22474 13 g  

    vecmaminjas pelmeni

    mmm..mana vecmāmiņa tāāāāāāādus pelmeņus taisa..mmm....tie gan ir visgaršīgākie... :)

    1.  1 0

    willx (59) 6 (17301)3715 13 g  

    pilsētas pelmeņi.

    1.  0 0

    sirsninja23 (40) 6 (9161)2316 13 g  

    nju pelmenji man ne visai....veel vareetu ieeest pelmenjus ar kuupinaatu galju....

    1.  0 0

    Dwinite 7 (32063)41743 13 g  

    Rīgas Miesnieka.. :) Nu bet vsp - dažādi, ka tik ar gaļu iekšā :)

    1.  0 0

    iMan10 3 (922)26 13 g  

    Mmm sen jau neesmu eedis pelmenjus, tu man uzdzini nostalgiju:)
    Man arii garsoja riigas miesnieka un pastaisiitie!

    1.  0 0

    dadze 4 (2452)23 13 g  

    Man garšo pelmeņi bezmīklas veidolā!!!

Līdzīgie jautājumi

  • vai kaut ko tādu jau nav izgudrojuši?
    Zinu ka angļu versijai tāds rīks jau ir sen kā izstrādāts.
    Bet, lai gramatiski pareizi saliktu ir jāiemācās no sākuma gramatiski pareizi runāt.

    Es tik domāju vai cilvēks pats neaizdomājos, ka ir stulbi būt stulbam un ļaut, lai kaut kāds dzelzis vai programma, labo viņa kļūdas.
  • Iedomājies, ka esi izgudrotājs! Ko Tu ar elektrību darbināmu gribētu izgudrot, ko citi līdz šim vēl nav izgudrojuši!
    Tualetes papīru- vot būtu jautri
  • Kā ir ar pelmeņiem?
    galvenais lai nesanaak frikadeles, jeb izgjeerbti pelmenji  
  • veģetārieši pat nēd pelmeņu? :D
    Ēd gan, jo ir arī veģetārie pelmeņi!
  • Pelmeņi
    jaa..vaariiti, cepti..ar sieru un labi daudz kreejumu:)
  • Pelmeņi ar ...
    Uzber bikucīt (pavisam bikucīt) vistas piedevas (tada oranža viela), un apmet ar zaljumiem.. lociņi, dilles + krējums. :)

    A ja gribi kko perversu uz skivja, tad piemozhii kečupu. :) :D
  • Vai godīgi rakstīt uz pelmeņiem - "pelmeņi", ja tur nav cūkgaļas?
    Padomāju, padomāju, sapratu, ka ar manām zināšanām ir par švaku, griezos pie mammuča kulināriskajām grāmatām un interneta resursiem, lai dotos gadsimtu dziļā pagātnē un noskaidrotu šī jaukā ēdiena izcelšanos. Un nonācu pie slēdziena, ka te viss ir elementāri vienkārši - tā pat, kā ar, piemēram, ēgiptiešu piramīdām, Dzintara Istabu vai Kolčaka zeltu.  
    Populārākā versija no daudzām - sens senos laikos pelmeņu recepti urāliešiem un permiešiem iemācīja somu-ugru ciltis, kas virzījās no Altaja uz rietumiem, savukārt no urāliešiem un permiešiem tos "paķēra" tatāri, krievi un mari tauta (es nerakstu marieši, lai kāds/-a neizlasa "marsieši"), un tad jau aizvien tālāk pa Eiropu, Āziju, Sibīriju - visos virzienos. Diezgan ticama ir arī versija par mongoļiem, kas tusē tuvāk Ķīnai, kur pelmeņveidīgi ēdieni ir ļoti, ļoti sen un populāri līdz šai dienai. Par labu šai versijai runā ātrās pagatavošanas princips vārot un pielietotie garšaugi, kuras jau no pašiem pelmeņu pirmssākumiem tagadējās Krievijas teritorijā NEAUGA!   , bet tika ievesti. Ok, tas ievadam :D, lab, jābeidz. Tā, par galveno - kam tad tur jābūt iekšā!? Ja par pamatu ņem senās urāliešu tradīcijas, tad pildījumā ir 3 veidu gaļas - liellops, aita, ruksis, pie kam stingri noteiktās proporcijās - liellops 45%, aita 35% un ruksis 20%, taču izplatoties pa Eirāziju, šis attiecības un arī gaļas šķirnes mainījās atkarībā no tiem, kādu lopiņu audzēšana/lietošana uzturā bija dominējošā attiecīgā reģionā (līdz ar ko mainas arī garšvielas). Bez tam permieši gatavoja pelmeņus ne tikai ar gaļu, bet arī ar kāpostiem, sēnēm, sīpolu vai kāli (kaut te varētu diskutēt varbūtēji drīzāk par vareņikiem, ravioli vai ko citu). Bez tam, griežoties pie Wiki gaišiem prātiem, guvu informāciju, ka pelmenis ir mīklas izstrādājums, pildīts ar gaļu vai zivi. Kaut tas nedaudz pretrunā ar Permas reģiona iedzīvotāju tradīcijām, taču atbildot uz Tavu jautājumu - gaļa ir un paliek gaļa , jā, ir godīgi. Vienīgais, nosaukumā varētu būt minēts, piemēram: "Cūkgaļas pelmeņi", "Jēra gaļas pelmeņi", "Tradicionālie Urālu pelmeņi", "Sibīrijas", "Vietējie", "Ķīnas" utt..
  • pelmeņi-vārīti vai cepti labāk???
    cepti:)
  • Ja jums būtu pelmeņi, jūs mani uzcienātu ?
    ja man butu pelmeni es gan tevi pacienatu...
    - Žēl! ka tev nav pelmeņu


    6ita bij ta laba veca reklama :D
  • Kā vieglāk, labāk var apcept pelmeņus ?
    lai pelmeņus ceptu viss labāk to ir darīt gandrīz vai vārot eļļā, līdzīgi kā frī kartupeļus friterī, ja ir friteris, tad var pelmeņus iemest tajā...
    jo vairāk eļļas, jo vienmērīgāk apcepas... un ja cep uz pannas vai nepietiekamā daudzumā eļļas, tad ir gandrīz jāstāv blakus, lai laicīgi varētu apgriezt apkārt, lai nepiedegtu...


Reģistrācija Aizmirsu paroli

Рейтинг@Mail.ru Top.LV PULS.LV Professional rating system