Labākā atbilde

    1.  1 0

    spillija 6 (9442)2416 16 g  

    taisi pats :) no labas gaļas, čakaris ir, bet būs labāki par pirktajiem.... ( tas, ko paša rociņas padara ir labāks par visu pasaulē)

Atbildes

    1.  0 0

    spaikers_ 7 (56252)41065 16 g  

    nekārdini :))

    1.  0 0

    upuce (39) 6 (10155)3624 16 g  

    tur kur dziivoju es:))
    es, protams, gatavoju..taadus gardus nekur citur nedabuut:)

    1.  0 0

    rolias 5 (3105)616 16 g  

    Pelmenjos =) vecriga, kalku ielaa ;)

    1.  0 0

    nLighted (36) 7 (47187)51357 16 g  

    Nūūū... ))
    Mājās būtu labi -))

    1.  0 0

    resnits (35) 6 (12486)3419 16 g  

    nja

    1.  0 1

    agneseTev (52) 7 (33013)4514 16 g  

    Tev vienkārši kompānija nebija pareizā:DDDDD.

Līdzīgie jautājumi

  • tev garšo cepti pelmeņi?kā tu tos gatavo,uz kādas liesmas cep,cik brūnganus cepī?
    Jū, man ļoti garšo cepti pelmeņi - cepju brūnus, pannā, mazliet eļļas un pēc tam ēdu ar skābu krējumu.
  • Pelmeņi
    jaa..vaariiti, cepti..ar sieru un labi daudz kreejumu:)
  • Pelmeņi ar ...
    Uzber bikucīt (pavisam bikucīt) vistas piedevas (tada oranža viela), un apmet ar zaljumiem.. lociņi, dilles + krējums. :)

    A ja gribi kko perversu uz skivja, tad piemozhii kečupu. :) :D
  • veģetārieši pat nēd pelmeņu? :D
    Ēd gan, jo ir arī veģetārie pelmeņi!
  • Kā ir ar pelmeņiem?
    galvenais lai nesanaak frikadeles, jeb izgjeerbti pelmenji  
  • pelmeņi-vārīti vai cepti labāk???
    cepti:)
  • Ja jums būtu pelmeņi, jūs mani uzcienātu ?
    ja man butu pelmeni es gan tevi pacienatu...
    - Žēl! ka tev nav pelmeņu


    6ita bij ta laba veca reklama :D
  • Vai godīgi rakstīt uz pelmeņiem - "pelmeņi", ja tur nav cūkgaļas?
    Padomāju, padomāju, sapratu, ka ar manām zināšanām ir par švaku, griezos pie mammuča kulināriskajām grāmatām un interneta resursiem, lai dotos gadsimtu dziļā pagātnē un noskaidrotu šī jaukā ēdiena izcelšanos. Un nonācu pie slēdziena, ka te viss ir elementāri vienkārši - tā pat, kā ar, piemēram, ēgiptiešu piramīdām, Dzintara Istabu vai Kolčaka zeltu.  
    Populārākā versija no daudzām - sens senos laikos pelmeņu recepti urāliešiem un permiešiem iemācīja somu-ugru ciltis, kas virzījās no Altaja uz rietumiem, savukārt no urāliešiem un permiešiem tos "paķēra" tatāri, krievi un mari tauta (es nerakstu marieši, lai kāds/-a neizlasa "marsieši"), un tad jau aizvien tālāk pa Eiropu, Āziju, Sibīriju - visos virzienos. Diezgan ticama ir arī versija par mongoļiem, kas tusē tuvāk Ķīnai, kur pelmeņveidīgi ēdieni ir ļoti, ļoti sen un populāri līdz šai dienai. Par labu šai versijai runā ātrās pagatavošanas princips vārot un pielietotie garšaugi, kuras jau no pašiem pelmeņu pirmssākumiem tagadējās Krievijas teritorijā NEAUGA!   , bet tika ievesti. Ok, tas ievadam :D, lab, jābeidz. Tā, par galveno - kam tad tur jābūt iekšā!? Ja par pamatu ņem senās urāliešu tradīcijas, tad pildījumā ir 3 veidu gaļas - liellops, aita, ruksis, pie kam stingri noteiktās proporcijās - liellops 45%, aita 35% un ruksis 20%, taču izplatoties pa Eirāziju, šis attiecības un arī gaļas šķirnes mainījās atkarībā no tiem, kādu lopiņu audzēšana/lietošana uzturā bija dominējošā attiecīgā reģionā (līdz ar ko mainas arī garšvielas). Bez tam permieši gatavoja pelmeņus ne tikai ar gaļu, bet arī ar kāpostiem, sēnēm, sīpolu vai kāli (kaut te varētu diskutēt varbūtēji drīzāk par vareņikiem, ravioli vai ko citu). Bez tam, griežoties pie Wiki gaišiem prātiem, guvu informāciju, ka pelmenis ir mīklas izstrādājums, pildīts ar gaļu vai zivi. Kaut tas nedaudz pretrunā ar Permas reģiona iedzīvotāju tradīcijām, taču atbildot uz Tavu jautājumu - gaļa ir un paliek gaļa , jā, ir godīgi. Vienīgais, nosaukumā varētu būt minēts, piemēram: "Cūkgaļas pelmeņi", "Jēra gaļas pelmeņi", "Tradicionālie Urālu pelmeņi", "Sibīrijas", "Vietējie", "Ķīnas" utt..
  • Kā saprast "pelmeņi pa sauso"? =)
    bez kreejuma, kechupa vai citaam piedevaam. vai arii kaukaads tur sauss tipinjsh.
  • Kādā gadījumā ēstu pelmeņus no vienas bļodas ar vēl kādu?
    Nu tādā gadījumā, ja man tas cilvēks nebūtu pretīgs!
    no citronu tējas atteiktos, negarsho!
    Kas tur tāds ir, dalīties ar draugu?! Ar vienu daksiņu arī varam ēst! :D


Reģistrācija Aizmirsu paroli

Рейтинг@Mail.ru Top.LV PULS.LV Professional rating system