Labākā atbilde

    1.  4 0

    Spindzele 7 (20238)31555 16 g  

    Nu tādā gadījumā, ja man tas cilvēks nebūtu pretīgs!
    no citronu tējas atteiktos, negarsho!
    Kas tur tāds ir, dalīties ar draugu?! Ar vienu daksiņu arī varam ēst! :D

Atbildes

    1.  2 0

    upuce (39) 6 (10155)3623 16 g  

    cita bljodaa pelmenji garshiigaaki izskataas, ta nu buutu jaapaarbauda vai taa ir,tapee kaadu pelmeni ar savu dakshinju nemanaami nochieptu:DDsanaaktu eeshana no vienas bljodas..:)

    1.  2 0

    Kruzo 6 (8753)3645 16 g  

    Nu ja draugam vajag piepalīdzēt ātrāk apēst pelmeņus... varu izručīt   Uun ja viņš tēju negribēs, es varēšu izdzert, lai draugu neapgrūtinātu, kur tad to tēju likt.  

    1.  2 0

    angelforlife 5 (3729)2414 16 g  

    ja eestu kopa ar savu puisi...bet pelmeni man negarso

    1.  1 0

    Evisa 8 (138672)420118 16 g  

    Esmu ar savu otru pusīti ēdusi no viena trauka simtiem reižu...

    1.  1 0

    agneseTev (52) 7 (33013)4514 16 g  

    Nu var jau daliit ne tikai pelmenjus. Domaaju, ka man Tev tas nemaz nav jaastaasta.

    1.  0 0

    laaciiiicccc 7 (44048)434257 16 g  

    Ja nebūtu citas bļodiņas!

    1.  0 0

    christy 7 (20416)4958 16 g  

    Tādā gadījumā, ja nebūtu citas bļodiņas.
    Bet varu ēst arī no katliņa. :D
    Un vēl tad, ja es vairs nevarētu apēst un kāds man piepalīdzētu notiesāt pelmeņus..

    1.  0 0

    Ljiljka 6 (5144)310 16 g  

    nu ja nebuutu otras bljodinjas.. ja buutu otra bljodinja, bet buutu slinkums izmazgaat otru skjiivi un protams, ja man ebuutu iebildumu pret to otru cilveeku...

    1.  0 0

    Sincha813 7 (22241)3512 16 g  

    Vieglāk būtu pateikt, kādos neēstu

    1.  0 0

    miii 3 (890)18 16 g  

    nuu ja man tas cilvēks nemaz nepatiktu, tad noteikti pazustu apetiite, bet ja ar kadu cilveku, ko labi zinu un man tas cilveeks simpatiizee, tad viss ok!! Buutu :Nnajm Njam  

    1.  0 0

    Kashke 3 (786)47 16 g  

    ar labāko draugu :D

    1.  0 0

    just_like_you 3 (887)15 16 g  

    ja man otrs neliktos pretīks tad ēstu no vienas bļodiņas.
    un esmu jau arī tā ēdusi. parasti draugu barā tā darām.

    1.  0 0

    taureniits (35) 4 (1628)37 16 g  

    nearvienu jo visi liek viniem klat kecupu un vel nezkadas samazgas..

    1.  0 0

    iive2 6 (16299)224 16 g  

    Ar mīļumu. Ar brāli moš vai mammu vai labāko draudzeni varētu.  

    1.  0 0

    vijeens 6 (13888)3315 15 g  

    ...zini-- tikai ja labi pazītu....tas nav egoisms,bet elementāra prasība.Jā,ar saviem tuvākajiem + pāris trijiem paziņām...Nēnene-katram sava sile....

Līdzīgie jautājumi

  • Pelmeņi
    jaa..vaariiti, cepti..ar sieru un labi daudz kreejumu:)
  • Kā ir ar pelmeņiem?
    galvenais lai nesanaak frikadeles, jeb izgjeerbti pelmenji  
  • veģetārieši pat nēd pelmeņu? :D
    Ēd gan, jo ir arī veģetārie pelmeņi!
  • Pelmeņi ar ...
    Uzber bikucīt (pavisam bikucīt) vistas piedevas (tada oranža viela), un apmet ar zaljumiem.. lociņi, dilles + krējums. :)

    A ja gribi kko perversu uz skivja, tad piemozhii kečupu. :) :D
  • Vai godīgi rakstīt uz pelmeņiem - "pelmeņi", ja tur nav cūkgaļas?
    Padomāju, padomāju, sapratu, ka ar manām zināšanām ir par švaku, griezos pie mammuča kulināriskajām grāmatām un interneta resursiem, lai dotos gadsimtu dziļā pagātnē un noskaidrotu šī jaukā ēdiena izcelšanos. Un nonācu pie slēdziena, ka te viss ir elementāri vienkārši - tā pat, kā ar, piemēram, ēgiptiešu piramīdām, Dzintara Istabu vai Kolčaka zeltu.  
    Populārākā versija no daudzām - sens senos laikos pelmeņu recepti urāliešiem un permiešiem iemācīja somu-ugru ciltis, kas virzījās no Altaja uz rietumiem, savukārt no urāliešiem un permiešiem tos "paķēra" tatāri, krievi un mari tauta (es nerakstu marieši, lai kāds/-a neizlasa "marsieši"), un tad jau aizvien tālāk pa Eiropu, Āziju, Sibīriju - visos virzienos. Diezgan ticama ir arī versija par mongoļiem, kas tusē tuvāk Ķīnai, kur pelmeņveidīgi ēdieni ir ļoti, ļoti sen un populāri līdz šai dienai. Par labu šai versijai runā ātrās pagatavošanas princips vārot un pielietotie garšaugi, kuras jau no pašiem pelmeņu pirmssākumiem tagadējās Krievijas teritorijā NEAUGA!   , bet tika ievesti. Ok, tas ievadam :D, lab, jābeidz. Tā, par galveno - kam tad tur jābūt iekšā!? Ja par pamatu ņem senās urāliešu tradīcijas, tad pildījumā ir 3 veidu gaļas - liellops, aita, ruksis, pie kam stingri noteiktās proporcijās - liellops 45%, aita 35% un ruksis 20%, taču izplatoties pa Eirāziju, šis attiecības un arī gaļas šķirnes mainījās atkarībā no tiem, kādu lopiņu audzēšana/lietošana uzturā bija dominējošā attiecīgā reģionā (līdz ar ko mainas arī garšvielas). Bez tam permieši gatavoja pelmeņus ne tikai ar gaļu, bet arī ar kāpostiem, sēnēm, sīpolu vai kāli (kaut te varētu diskutēt varbūtēji drīzāk par vareņikiem, ravioli vai ko citu). Bez tam, griežoties pie Wiki gaišiem prātiem, guvu informāciju, ka pelmenis ir mīklas izstrādājums, pildīts ar gaļu vai zivi. Kaut tas nedaudz pretrunā ar Permas reģiona iedzīvotāju tradīcijām, taču atbildot uz Tavu jautājumu - gaļa ir un paliek gaļa , jā, ir godīgi. Vienīgais, nosaukumā varētu būt minēts, piemēram: "Cūkgaļas pelmeņi", "Jēra gaļas pelmeņi", "Tradicionālie Urālu pelmeņi", "Sibīrijas", "Vietējie", "Ķīnas" utt..
  • Ja jums būtu pelmeņi, jūs mani uzcienātu ?
    ja man butu pelmeni es gan tevi pacienatu...
    - Žēl! ka tev nav pelmeņu


    6ita bij ta laba veca reklama :D
  • pelmeņi-vārīti vai cepti labāk???
    cepti:)
  • Kur gatavo labus pelmeņus?
    taisi pats :) no labas gaļas, čakaris ir, bet būs labāki par pirktajiem.... ( tas, ko paša rociņas padara ir labāks par visu pasaulē)
  • Kā pagatavot mājās gatavotus pelmeņus?
    Nekādu dižu noslēpumu Tev neatklāšu, kaut manā dzimtā tos gadiem taisīja gan vecmamma, gan mamma. Taisīja uzreiz vairākas paplātes, un saldētavā iekšā. Variācijas garšvielās, labi, ja piemaļ klāt nedaudz kūpinātas gaļas. Vienīgā būtiskā atšķirība, ka produkti ne no veikala, bet pašu saimniecibas, izņemot miltus. Man personīgi garšo, kad nedaudz pavairāk ķimenes.
    Iesaku pamēģināt sibīriešu iecienīto hiperpelmeni, saucas mants - apmēram dūres lielumā, mīklu izritina ļoti plānu, gaļas masā  daudz sīpolu. Interesantākais ir pagatavošanas veids - tam nepieciešams speciāls trauks - katls, kuram apakšā ielej ūdeni, bet mantus uzmanīgi saliek virs ūdens uzkarināma sieta/restītes - tātad gatavība tiek panākta ar verdošā ūdens tvaiku, kas ir ļoti veselīgi. To trauku var nopirkt veikalos, bet nebūtu problēma arī pašam kaut ko pielāgot.
  • Tev garšo cepti pelmeņi ar krejumu?
    Maita, es ēst tagad gribu!

    Jā!


Reģistrācija Aizmirsu paroli

Рейтинг@Mail.ru Top.LV PULS.LV Professional rating system