Labākā atbilde
-
2 0
priscilla 7 (21535)3617 15 g
Garšo gan! :)
Siļķu fileju eļļā parasti ēdu kopā ar kartupeļiem un biezpienu. Bet var pagatavot arī tā-gaļas mašīnā samaļot siļķu fileju.zaļu sīpolu un olu-un uz maizītes.
Līdzīgi ar kūpinātu karpu,kurai īpaša pagatavošana nav nepieciešama,jo garšīga tāpat.Pēdējais iecienītais variants-lašu vēderiņi(kūpināti)uz baltmaizes,klāt var likt/var nelikt zaļu sīpolu.
Ķilavas("Vīru buča" vai "Sievas buča") lieku uz maizītes,tad olas ripiņu un pāri virsū nedaudz majonēzes.
Kārtainie salāti-skumbriju tomātu mērcē(1 buņdžiņas saturs)saspaida,iegūstot vienmērīgu masu,nākamā kārtā liek saceptus sīpolus ar burkāniem,tad zaļos zirnīšus,bet pašā augšā sarīvētas olas.Katru kārtu ieziež ar majonēzi.Lai arī viņi skaitās kārtainie salāti,man tomēr patīk sajaukti kopā un ēdami,šo masu smērējot uz baltmaizes.
Saldētās filejas(pangasiju un heksu) galvenokārt apsālu,čut-čut pipari-miltos,olā un tad uz pannas.Garššššīgi!!!!!
Un kā tad vēl bez siļķes kažokā! :)))))
Iespējams,ka vēl kādu aizmirsu....
Atbildes
-
2 0
DiiDii 7 (31461)31345 15 g
Garšo. Ēdu visādus variantus - sākot ar konservētajām, tad tur tos mazsālītos lašus... Nu tas no gatavajiem variantiem.
Ja jāgatavo pašai, tad izvēlos vairāk filejas. Nu vai arī jūras zivis - tajās mazāk to sīko, uzbāzīgo asaku... Parasti apcepu vai nu uz pannas vai cepeškrāsnī. Reizēm tiek gatavotas zupas... Nu krč doma bija tāda, ka zivis tiek turētas cieņā manā ēdienkartē un būtībā nav svarīgi, kā tās ir pagatavotas. :) -
-
1 0
zemeniite-nami 5 (3588)819 15 g
nezinu ka to zivi sauc,bet es vinu saucu par balto... es vinu ar garsvielam sagatavoju cepsanai un tad apvilaju miltos,tad ola un uz pannas,ja majas ir siers tad sariveju to un uzkaisu uz cepsanas beigam :)
-
-
0 0
iive 7 (41980)2614 15 g
Garšo.
Vismīļākā jau laikam lasis - ēdu mazsālītu vai sālītu, jēlu un ceptu folijā, esmu gatavojusi laša - baltmaizes sacepumu. Garšo laša vēderiņi.
Otras mīļākās ir nēģi - garšo pagatavoti tējā un želantīnā.
Vsp ēdu vai visas zivis, ļoti garšo žāvētas un kūpinātas - skumbrija, sviesta zivs, reņģes, butes, lucīši.
Ne pārāk siļķes un ledus zivis. Negaršo neviena, kas iepriekš bijusi saldēta.
Vasarā gatavojam līņus, karpas, karūsas, plaužus, sapalus - cepam cepeškrāsnī ar ķiplokiem un majonēzi, vsp noturot tās marinādē. Vēl žāvējam voblas..
Aizmirsu tunci. Trešā mīļākā zivs, ko ēdu visa veida konservos.. gatavoju ar to lavašu vai tunča salātus. -
0 0
munkss (38) 8 (207590)542235 15 g
Garšo nēģi, lucīši, zandarti, līdakas līdz gada vecumam
It īpaši foreles, tās var ēst jau pēc 6-12 stundām ar garšvielām jēlas
Ne velti gavēņa laikā drīkst ēst zivis, bet ne gaļu
Tur ir ne tikai Omega 4, bet arī kāda dziļāka gudrība -
-
0 0
melis26 7 (46902)4758 15 g
šausmīgi patīk žāvēts zutis,mmmm,kas pa garšu,bet diemžēl man tā kupināšana nevisai sanāk(man kaimiņš šausmīgi labi kūpina)
-
0 0
Evisa 8 (138672)420119 15 g
Jā, ļoti garšo. Ēdu dažādus konservus, zivju filejas, marinētas, kūpinātas un ceptas zivis.
Pati zivis reti gatavoju - reizēm sacepu pangasiju, asarus, salakas. Biežāk nopērku jau gatavas zivis - nēģus, sviesta zivi, butes u.c.