Упала шляпа, упала на пол

Комментарии (3)

new_venq 2. ноября, 2006.г.  
 0 0
Lai gan jaunās valdības koalīcija vēl nav oficiāli nosaukta, premjera amata kandidāts Aigars Kalvītis (TP) pārliecināts, ka viņa jauno valdību varētu apstiprināt jau nākamnedēļ.

"Valdību vajadzētu apstiprināt iespējami ātri, un mēs pie tā strādāsim," žurnālistiem sacīja Kalvītis.

Reklāma

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Lagzdiņš pieļāva, ka valdību varētu apstiprināt jau 7.novembrī - 9.Saeimas pirmajā darba dienā, kad vakarā valdības apstiprināšanai varētu sasaukt parlamenta ārkārtas sēdi.

Par ceturtā partnera piesaistīšanu pašreizējam koalīcijas kodolam, kuru veido TP, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas ceļa" (LPP/LC) apvienība, valdības veidošanai tuvs politiķis stāstīja, ka jau gandrīz simtprocentīgi esot skaidrs, ka valdībā iekļausies "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK).

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzsvēra, ka partijai nav iebildumu pret TB/LNNK koalīcijā, bet LPP priekšsēdētājs Ainārs Šlesers izteicās, ka nekāds lēmums vēl nav pieņemts.

Valdības veidotāja Kalvīša pārstāvētā partija lēmumu par ceturto koalīcijas partneri pieņems valdes sēdē pirmdien, 6.novembrī, pastāstīja Lagzdiņš.

Kalvītis šovakar TP valdes sēdē atzina, ka vairāk plusu darbam valdībā ir apvienībai TB/LNNK, tādēļ ar šo partiju notiks pastiprinātas konsultācijas par viedokli nodokļu jautājumos, vēlamajiem amatiem valdībā un Saeimā un "tēvzemiešu" pozīciju nacionālajos jautājumos.

"Valdības veidotāju skatījumā piemērotāki darbam valdībā būtu TB/LNNK, tādēļ ar šo partiju notiks pastiprinātas konsultācijas, lai precizētu viņu nostādnes," atzina Lagzdiņš.

Pēc neoficiālas vienošanās, ZZS arī nākamajā valdībā varēšot saglabāt piecu ministru amatus. TP varētu atstāt ZZS pārraudzībā izglītības un zinātnes ministra amatu, par kuru partija bija izrādījusi interesi.

No pašreizējiem ministriem amatus, visticamāk, varētu zaudēt pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis (TP) un tieslietu ministrs Gundars Grīnvalds (LPP). Iespējams, šos amatus ieņems TB/LNNK pārstāvji - attiecīgi deputāts Gunārs Laicāns un advokāts Gaidis Bērziņš.

Tomēr esot iespējams, ka, vienojoties, tieslietu ministra amatu varētu iegūt TP, kura tam varētu virzīt deputātu Mareku Segliņu, bet TP atdotu citiem koalīcijas partneriem Ekonomikas ministriju.

Neoficiāli izskan arī informācija, ka jaunajā valdībā varētu atjaunot premjera biedra amatu, kuru varētu ieņemt Jānis Straume (TB/LNNK), tādā gadījumā "tēvzemieši" varētu iegūt tikai vienu ministra amatu - pašvaldību. Oficiālās sarunas ar TB/LNNK paredzētas piektdien.

Lai gan partija "Jaunais laiks" paudusi gatavību strādāt Kalvīša valdībā, visticamāk, tai tiks atteikts un norādīts, ka konstruktīvāki partneri ir "tēvzemieši".

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, šodien atbildot uz žurnālistu jautājumiem, vai viņai nav iebildumu pret ministru amatu kandidātiem, piemēram, pret LPP līderi Aināru Šleseru, kurš ētisku iemeslu dēļ bija spiests pamest satiksmes ministra amatu, pauda viedokli, ka viņš tagad "ir kā balta lapa", lai ķertos pie ministra pienākumu pildīšanas, jo velētāji viņam pauduši uzticību.

Vīķe-Freiberga šodien paziņoja, ka uzticēs pašreizējam premjeram Kalvītim arī nākamās valdības veidošanu. Oficiāli Kalvīti amatam izvirzīs 7.novembrī, kad beigsies pašreizējās valdības pilnvaras.

Jau ziņots, ka TP Saeimā ieguvusi 23 deputātu vietas, ZZS un partija "Jaunais laiks" - pa 18 deputātu mandātiem, apvienība "Saskaņas centrs" - 17 deputātu vietas, LPP/LC - desmit deputātu mandātus, TB/LNNK - astoņas deputātu vietas, bet apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" - sešas deputātu vietas.
new_venq 26. октября, 2006.г.  
 0 0
тогда майонез
HunterCRS (45) 26. октября, 2006.г.  
 0 0
А почему труба?
Похожие записи

new_venq