Tagad jau Holande esmu pavadijusi tris menesus. Pedeja laika man ir emociju rollerkosters, nezinu, ko ar sevi darit, nezinu, ka panakt velamo effektu, un nezinu, vai maz jegas ko darit..
Kad saku darbu, domaju ''beidzot! divus menesus gaidiju, beidzot darbu dabuju''. Bet ne vienmer mes dabujam, ko gribam. Izradas, ka tapec, ka esmu 19 gadus veca, alga ir uz pusi mazaka neka normaliem baltajiem cilvekiem. Uz to es nebiju gatava - Skotija maksaja pat vairak, ja vel nebiji sasniedzis 21 gadu vecumu, bet tas ta.. Stradaju cik daudz varu, lai vismaz kaut ko var iekrat, protams, ar Ziemsvetkiem pie durvim, nekas nekrajas.
Saku ari aplukot skolas, bet neko nesaprotu un neskiet, ka esmu pietiekami laba vinam. Tas mani ari pavilka uz leju. Darba satiku vienu dzeku, kurs stude gandriz to pasu, ko es gribu, paldies dievam, vins man pastastija kas un ka notiek, kuras iestades man ir vajadzigas un cik ilgs laiks un nauda aizies studijam.
Aizrakstiju skolai, prasiju, vai viniem ir internacionalie kursi, jo Niderlandiesu valodu tik saksu apgut ta pa istam nakamnedel. Atbildi dabuju taja pasa diena - internacionalas klases viniem ir un pec ta, ko vini man rakstija, vini ar prieku mani pienems skola. Bet ka jau vienmer tur ir kads akis! Skola maksa 1000 euro gada. Pat ar Niderlandiesu governmenta palidzibu, man bus jamaksa vismaz puse no ta. Kur elle rata to naudu dabusu? Nezinu.. Negribu aiznemties un par dzivokli ar jamaksa.
Secinaju to, ka tad kad es beidzot izlemju, ka manai dzivei IR jega, kads vai kaut kas to nobloke un lauj man atkal pelet sava istaba talu no cilvekiem, skatoties filmas. Protams, mammas ''es jau par macibam tev samaksasu, meitin'' kaut kadu drosmi dod, bet es negribu prasit mammai tadu naudu, kad vinai pasai ir nauda krajama. Vai tiesam, ja cilveks grib darit kaut ko savas dzives laba, ir jabut naudai? Neticu, ka man bus jamazga trauki un javac mesli pec cilvekiem lidz es palieku veca...
Vieniga laba lieta - Ziemassvetki tuvojas! Pirmie Ziemassvetki, ko pavadisu bez gimenes.. Atkal viss prieks tiek sabojats.. Varbut es pati radu sevi sis negativas emocijas un  domaju, ka nespeju kontrolet savu dzivi, varbut es neesmu vel gatava un iemetu sevi ''pieauguso cilveku'' pasaule par agru. Bet kas darits - darits, laiku atpakal nevaru pagriezt.
Ceru, ka si pieredze man palidzes nakotne, man ir jasak domat pirms es kaut ko daru, bet vai cilveks var mainities? Nedomaju gan.. Vismaz es nebiju radita, lai mainitos. Dazreiz man liekas, ka kads ir ieslegts mana galva, kads, kurs nelauj man izdomat lidz galam, bet baksta un cukst ''dari to, dari sito, nekas slikts nenotiks.'' Nav jau ta, ka esmu sausmigi neapmierinata ar savu pagatni - visi dara savas kludas. Bet man gribas zinat, kas butu noticis, ja es nebutu lavusies savam vajibam un turpinajusi savu dzivi Skotija, vieta, kur es staveju ar abam kajam ciesi pie zemes, zinaju, kas,  kur un ka.
Beigsu savas pardomas seit, varbut pec menesa varesu pastastit kaut ko vairak uzmundrinosu.

Komentāri (0)

 
Līdzīgie blogi


Reģistrācija Aizmirsu paroli

RorschachGirl