Nu ko, velviens menesis atkal ir pagajis, vairak neka menesis un loti daudz kas ir noticis, bet taja pasa laika, mana dzive ir tur pat kur bija, tikai ritdiena nesis kadu parmainu. Saksu no pasa sakuma...
Tatad, biju izstaigajusies pa visam darba agenturam, meginadama atrast darbu, bet tas jau bija septembra sakuma. Taja pasa diena aizgajam uz vienu hoteli, juras mala, loti piemiligs, bet diezgan patalu (50 minutes ar kajam). Dabuju no viniem iesnieguma formu, kura atklaju, ka ar pasi vien nepietiks(DOH!).
Tatad man vajadzeja - dabut SoFi (nummuru, kas pierada, ka esmu registrejusies, legala un ir kur sutit nodoklus), bankas kontu (kamer dzivoju Skotija, visa mana nauda gaja uz mammas bankas karti, tapec nekad vel pasai banka konta nebija), un veselibas apdrosinasanu (seit vini negrib nemties ar cilvekiem, kas var savainot sevi un prasit darba vietam par to maksat).
SoFi nummurs aiznema vairak, ka pusi menesi.. Pirmkart, bija japiezvana, jasaruna satiksanas, otrkart, jagaida lidz 22ajam septembrim (piezvanijam ceturtaja!). Kad mes aizgajam uz IND(imigrantu kaut kas) man pateica, ka nekada intervija neesot sarunata. Busot jagaida vel tris nedelas. Mans puisis ta sadusmojas, ka es tiri prieciga paliku, ka nebija jaiet vienai, jo es zinu, ka es vienkarsi pateiktu ''labi, redzesu jus pec tris nedelam''. Vins sazvanija nummuru, kura mes pieteicam interviju un sablava uz viniem - cilveks bija gatavs mazak ka piecas minutes! SoFi nummuru dabuju pec kadam 15 minutem. Vieniga problema ir tada, ka mana dzimsanas aplieciba nav ta, kuru tagad eiropas savieniba izmanto. Man pateica, ka ja jadabu jauna. Bet teica, ka lai nesteidzos (tad kada jege vispar ar vinu malties?).
Zvanijam ari veselibas apdrosinasanai, bet izradas, ka to dabut es nevareju, kamer nebija SoFi numurs. Tatad.. gaidam lidz 22ajam. Ja vien ta butu ta pedeja beda! Banka gajam taisit man kontu. Sie pateica, ka ar cilvekiem ka es (proti, nevalodas runajosajiem) kontu atvert nevarot, ir tikai viena iestade, kur to dara. Gajam uz to iestadi, atkal, ne mazak ka 20 minutes viss bija izdarits. Vieniga problema - jagaida divas nedelas. Un kontu es atvert vareju tikai ar SoFi nummuru. Tas viss notika 22aja septembri.
Taja pasa nedela mans puisis aizgaja uz savu veco darba vietu un dabuja darbu tur. Saka stradat 1. oktobri. Es cereju, ka varesu stradat ar oktobri ari, bet.. lieli sapni. Taja pasa laika vins ari sanema atbildi no vienas animacijas kompanijas(jo vins ir animators un cilveki, kas stradaja iepriekseja filma ar vinu, ieteica pieteikties vel vienai filmai). Taka vins bija tiri aiznemts ar darbu un zimesanu, kamer es no garlaicibas vai pusu plistu!
Gaidiju divas sasoditas nedelas, kamer sanemu karti! Pa to laiku aizstaigaju lidz Latvijas Vestniecibai. Pirmo reizi gaju, nekas nesanaca - darba laiki Pirmdiena - 14-15, tresdiena 10-12, piektdiena -10-12. Es ierados 12.05 tresdiena. Labi, tad citigi gaju piektdiena, ierodos, tur viena meitene jau prieksa, onkulis aiz stikla vinai kaut ko citigi drukaja. Pagaja kadas 20 minutes, ta nu es tur sezu un speleju spelites uz mana Nintendo. Beidzot vins pieversas man, es saku stastit vinam savu bedu. Tiku partraukta ar kautru smaidu un garu izskaidrojumu, ka man ir jazvana vinam un jasaruna pieraksts. Majup ejot es saku domat, kapec man ir jazvana ja es vareju vienkarsi pierakstities uz vietas? Nu ja..
Visu to nedelas nogali pa Amsterdamu nodzivojamies, tad pirmdien no rita zvaniju, sarunaju pierakstu uz piektdienu.
Bet taja pasa diena sanemu vestuli. Biju pierakstijusies valodas kursiem un beidzot sanemu atbildi (pec vairak ka divam nedelam). Man bija tiksanas ceturtdiena, lai varetu noskaidrot, kads kurss man ir vajadzigs un kura skola. Ta intervija ilga stundu. Bet beigas tiku pierakstita rita klasem. Man pateica, ka vakara klasem mani ierakstit nevar, jo nav vel darba kontrakta.
Atkal pagaja laiks, veselibas apdrosinasana ka nenaca ta nenaca, saku jau depresija krist. Mana puisa mamma ar vairs neiztureja un piezvanija siem un prasija kas par lietu. Vinai uzreiz iedeva manu polises nummuru. Atkal parada, ka viss var but izdarits daudz atrak, neka vini velk. Bet nu tad nu beidzot!
Uzreiz gaju uz hoteli lepni atdod savu iesniegumu, beidzot viss bija aizpildits. Man pateica, ka tiklidz bus kada briva vieta man zvanisot.. Atkal sakas gaidisana. Bet soreiz ilgi nebija jagaida, nakamaja rita zvana telefons. Neviena nebija majas, ta nu es lamadamas celos augsa, knapi izgulejusies, un celu telefonu ''Hello this is Zane''. Un tad nu sakas vardu bersana. Pusi sapratu pusi ne. Kad noliku klausuli roka man bija ierakstits telefons un adrese. Uz telefonu man bija jazvana, lai varu sarunat interviju. Ta nu tricedama drebedama zvanu. Otra puse kada sieviete pacel klausuli un sak kaut ko niderlandiski runat. Ta nu es vinai atpakal ''Hi, I just got a call from Nh Atlantic Hotel, the gentelmen told me to call you and make an appointment'' Ta nu es dabuju savu nakamo interviju sodienai (19. oktobrim) 11.30.
Pamodos nedaudz nervoza un nedaudz neizgulejusies - diezgan velu gajam gulet, skatijamies Beavis & Butthead. Nomazgajos, apedu greifrutu un sagerbos. (Pagajsnedel dabuju jaunu meteli, nezeligi patik un beidzot laiks ir pietiekami vess, lai varetu vinu vilkt). Velreiz parbaudiju karti un saku lenam iet. Kad nonacu tur, man tika iedota vel viena forma, ko aizpildit. Un sieviete, kas palidzeja man aizpildit formu, sazvanijas ar hoteli. Nolikusi klausuli vina smaidot paskatijas uz mani un pateica ''ok, so you can start working tomorrow''. Nedaudz soketa pabeidzu pildit visus darba kontraktus un parakstiju visu kas japaraksta, nacu majas. Bet man tacu vel nav nopirkti piemeroti apavi! Bikses, kuras nopirku septembra sakuma prieks darba, tagad ir divreiz par lielu! Nu, laikam jau jabeidz vavulot un jaiet ara meklet darbam drebes.. Ceru, ka kaut ko atrodu.

Komentāri (1)

DarbsNeDarbs 28. oktobrī, 2009.g.  
 0 0
Nevaru īsti ierubīties šajā Forumā. Saprotu, ka šis ir 2 turpinājums...
Līdzīgie blogi


Reģistrācija Aizmirsu paroli

RorschachGirl