Nu, labs laicins jau ir pagajis un daudz kas ir noticis pa so laiku. Kur lai sak? Tie kas vel nezinu, es vienkarsi gribu padalities ar cilvekiem, par maniem piedzivojumiem svesas zemes, viss sakas ar Skotiju, tagad parvacos uz Niderlandi.
Laikam jau saksu ar to, ka darba pedeja nedela pagaja mana iemilotaja kafijas veikalina... Biju parsteigta par to, ka cilveki, kurus Tu nepazisti var Tev piekerties.. Es dabuju paris davanas no cilvekiem, kam es ikdiena taisiju kafiju, pasniedzu edienu un parmiju dazus vardus. Visparsteidzosakais bija, kad viens no klientiem pateica, ka manis pietruksot.. Bet tada nu ir dzive.
Ar darba biedriem bija laba pasedesana. Luck Pot ir ''spele'', kura katrs cilveks uztaisa kaut kadu edmanu un nu ja, visi parejie ed un censas uzminet, kas tur ir ieksa.. Nekada minesana nebija, bet paedam labi. Taja pasa vakara dabuju istu adas zaketi no viena darba biedra. Vins iepriekseja vakara biju uz The Canada Days, par tik cik vins ir kanadietis, nedaudz parsvinejas un no rita uz darbu atnaca adas zakete, vins isti neatcerejas, kur vinu dabujis, bet ta bija vinam nedaudz par lielu.
Nakamaja diena pec atvadu ballites man bija pedeja maina. No menedzeres atvadijos ar asaram, tiesam apbrinojams cilveks! Protams, ka parejie darba biedri man ar pietrukst! Sazvanamies un sarakstamies regulari.
Nakama diena bija tiri klusa, palidzeju Marselam(manam puisim) sakartot dzivokli, jo ari vins no Edinburgas aizbrauca neilgi pec tam. Vakara satikamies ar mammu un brali un paedam vakarinas kopa. Nakamaja rita atvadijos no Marsela uz divam nedelam un satikos ar mammu, lai pavaditu pedejo dienu kopa.
Par tik cik lidmasinas reiss bija 10.30, bet man vel bija jabrauc uz citu lidostu, sanaca mosties agri, tapec somu jau sakartoju iepriekseja vakara. Mans bralis apsolija, ka uz Glazgovu mani pavadis, tapec sarunajam iet gulet agri. Bet... sakam skatities visadus divainus video, pus nakti nosmejamies un tad vel es iegaju vanna uz stundu, beigu beigas gulet aizgaju tikai 2os.
Pamodos 4.45, jo mammai agri jacelas uz darbu, un atvadijos no mammas - nekad nebija nacies izdarit kaut ko smagaku par to! Asaras savaldiju kamer vina izgaja pa durvim, drosi varu teikt, ka tas pats notika ari ar vinu. Tad es sagerbos un gaju modinat brali, kurs protams necelas, kamer nesaku vinu stumt no gultas ara.
Sagatavojas vins diezgan atri un no majam izgajam 6os. Adas jaku, nesu uz rokas, lai gan ara karsts bija, bet savadak es vinu pari robezai nedabutu, jo vina parak daudz vietas aiznem. Ta nu mes aizbraucam lidz pilsetas vidum un izradas nokavejam pirmo vilcienu, nakamais gaja pec pus stundas... bet tas nekas, jo laika mums bija atliku likam. Ta nu sis vilciens 45 minutes brauca uz Glazgovu. BET.. Glazgova mums bija japarsezas velviena. Un tas maita aizgaja mums tiesi gar degungalu, jau pastiepos, lai piespiestu pogu durvju atversanai, bet uzraugs pakratija galvu. Ta nu es panikodama gaju skatities cikos ir nakamais vilciens.
8.30... es paskatijos uz brali, vins pakratija galvu ''paspesi''. Ta nu es nervozeju kamer sagaidiju sasodito vilcienu. Iekapam pirmaja vagona, es iznemu lidmasinas bileti no somas un tur rakstits ''The gate closes at 9.35'' SHIIIIIIIIT. Vilciens iet stundu! Tas man dod piecas minutes, lai tiktu lidz lidostai, atdotu somu un pieregistretos. Ta nu es bralim prasu ''Kur lai es skrienu, kad izkapju no vilciena'' ''Taisni, pari tiltam un lidosta ieksa'', vins saka. Ta nu es visu stundu blenzu pulksteni un gaidu, kad es varesu skriet.
Vilciens ieradas paris minutes pirms tam, ta nu es nesos ara no vilciena un tik jozu, bet es nebiju vieniga, kas kaveja - tas mani nedaudz nomierinaja. Ieskrienu lidosta - ta tuksa. BAC, esmu nokavejusi! Taja bridi mans bralis mani panaca un noradija, ka pasa talakaja sturi sez viena sieviete un gaida. Ta nu es skreju lidz turienei, atdevu somu, kura svera 14.9 (limits ir 15!).
Viss stress acumirkli bija cauri. Bralis mani pavadija lidz drosibas joslai, vel viens apturets raudiens un es devos uz uzgaidamo telpu.
Iekapu lidmasina, nekas ipas pa celam nenotika, garlaiciba! Beidzot nolaidamies, gaju sagaidit savu bagazu. Redzeju somu aizslidam garam, ir mana, nezinu.. Gaidu atkal, ta man ta soma kadas tris reizes garam aizslideju, kamer sapratu, ka ta ir mana. Beidzot esmu Latvija!
Kad iznacu cauri slidosajam durvim isti nesapratu, kas notiek, bet vesels bars mani apskava. Vecakais bralis mani gandriz noznaudza, bet tas ir pienemami, jo man vins ari nezeligi pietruka. Aizbraucu pie vina uz majam un tur mes pasedejam, saedamies sasliku un istu latvju maizi! Nakamas divas nedelas dzivoju ar vecako brali un vina sievu. To divu nedelu laika aizgaju pie zobarsta (pie kura nebiju bijusi kadus 6 gadus). Domaju, ka vinai bus jadara man sausmu darbi mute, bet ne, tikai tris zobi bija jalabo. Pirmo reizi bija labi, nekas nesapeja. Otraja reize si man saka:''Nu, es tev dosu lokalo anesteziju. Vina darbojas 80% gadijumos, bet ja tev sap - saki, iedosim tev normalo'' A ko lai es vinai saku? Ta nu si mani sapote un es gaidu, kad vina beidzot iedarbosies - ta ari neiedarbojas, tatad es esmu viens no cilvekiem, kas viedo tos 20%. Ta nu mani sak urbt - tadas sapes! Es lokos un goros, bet si man saka, ka vel nevar sapet. Es pavisam godigi pirmo reizi muza svidu aukstus sviedrus. Pec stundas nokapu no kresla, ar drebosam rokam atdevu vinai 150LS (par higienistu ari) un gaju majas drebedama.
Bet tas ta.. Nakamas paris nedelas bija labas - ar brali viskur bijam, ar tevu ar. Bet, kad augusts tuvojas, paliku aizvien nepacietigaka, jo manam puisim bija jaielido 2aja. 1aja augusta devos uz jaunaka brala dzivokli, jo vins man atlava tur palikt lidz augusta beigam, lai dabutu atslegas no vina sievas masa. Atslegas dabuju, nu tad beidzot!
Visu to nakti nevareju gulet, sausmigi nepacietiga biju, bet beidzot pienaca rits. Sapucejos un devos uz 22. autobusu. Kad iebraucu lidosta noskaidroju, kur ielido manis gaidita lidmasina un devos turp. Gaidiju ilgi, jo lidmasina bija aizkaveta, bet pienaca vina tapat. Un atkal liela gaidisana sakas. Kad Marsels iznaca cauri tam durvim pagaja kads bridis pirms es sapratu, ko redzu, jo vins, man nezinot, bija nogriezis matus. Es biju parsteigta, bet laba nozime. Izradijas, ka vins ari gandriz nokaveja lidmasinu. Vinam lidmasina izlidoja no Dusseldorf(Vacija), ta nu vins devas uz to lidostu, bet izradijas, ka vina lidmasina izlidoja no Dusseldorf Weeze, kas bija 80km no lidostas, kura vins bija. Ar vilcienu tas butu stundas brauciens, bet vins ieleca taksi un samaksaja daudz naudu un beigu beigas tika laicigi.
Ta nu sakas musu piedzivojums Latvija. Daudz laika pavadijam saulojoties un peldoties, vismaz pirmas divas nedelas. Tad aizbraucam uz Latgali. Pa muzejiem izstaigajam. Pedejas paris nedelas pavadijam pa majam, aizgajam uz kino paris reizu. Bija jautri, bet nekas ipass nenotika.
Ta nu pienaca pagajusa svetdiena (30/08). Mes sakam dienu agri, gruti bija piecelties, jo iepriekseja nakti ar manu brali ilgi sedejam (karteja raudasana). Lidosta bijam ap 8.45. Man par parsteigumu tur sagaidija draugi. Kadu pusstundu teicam ardievas un beigas jau palika pavisam maz laika lidz lidmasinas pacelsanai. Atkal karteja garlaiciga lidosana, daudz norunajam par to, ka saksim dzivi Holande.
Kad nonacam Vacija, nevarejam atrast autobusu, kas mus aizvestu lidz vilcienam, beigas iekapam taksi. Stacija kadu stundu stavejam un nevarejam izspriest, ka lai biletes dabu ara no ta automata - vienu vilcienu palaidam garam, bet izstukojam! Tas vilciens mus veda stundu lidz pasai galvenajai stacijai, kura mes parkapam internacionalaja vilciena, kas mus aizveda lidz Holandes vidum. Tas aiznema kadas tris stundas. Beidzot nonacam pie nakama vilciena, kas devas uz pilsetu, kura mes dzivojam - Den Haag. Bet ar to brauksana nebeidzas, jo bija japarkapj tramvaja - beidzot bijam majas! 8 vakaraa, ieradamies dzivokli.
To nakti noguleju ka nosista. Pamodos diezgan agri un ta nu sakas mana dzive Haga.
Visu dienu nostaigajam pa darba agenturam, bet izradas, ka ja tu neesi polis, tu nevari darbu dabut. Mana pieredze ar poliem ir tada, ka vini pat neruna angliski, kur nu vel holandiski!!! Bet tas ta, vismaz pieregistrejam mani! Nedaudz jau galvu nokaru, jo es pat nevareju viniem atdod savus CV. Bet nakamaja diena saku staigat pa hoteliem un restoraniem, tada veida vini zin, kas es tada. Dabuju diezgan daudzas pozitivas atsauksmes, taka darbs jau ir cela.
Sodien pastaigaju pa muzejiem un pa pasu pilsetu - loti skaista vieta. Paslaik ir loti vejains un vetrains, bet tas ta - man patik nedaudz slapjs.
Bet nu tagad es atkal beigsu, jo vairs man nav ar ko dalities. Varbut kad busu jau iekartojusies un parzinasu Holandiesu meli - pavestisu jums ko vairak, pa so savado zemi!

Komentāri (7)

melis26 10. septembrī, 2009.g.  
 0 0
kas kuram
RorschachGirl 10. septembrī, 2009.g.  
 0 0
nuuuu, es neskatos uz coffee shopiem, es skatos uz video storiem ;)
melis26 10. septembrī, 2009.g.  
 0 0
nju,bet ja normāls ciems,tad pie kādiem patsmit uz katras ielas jābūt,šos tak nevar nepamanīt,eh sen nava būts....
RorschachGirl 10. septembrī, 2009.g.  
 0 0
nepiipeeju, neintereseejos :)
melis26 10. septembrī, 2009.g.  
 0 0
cofeeschopu daudz?
RorschachGirl 10. septembrī, 2009.g.  
 0 0
ne metro, bet tramvaji un parastie vilcieni..
melis26 10. septembrī, 2009.g.  
 0 0
metro pilsētā ir?
Līdzīgie blogi


Reģistrācija Aizmirsu paroli

RorschachGirl