Labākā atbilde
-
4 1
Evisa 8 (138672)420119 16 g
Mājas plovs
Sastāvdaļas:
1. 0.5 kg liellopu gaļas (var arī vistas, cūkas)
2. 4-5 vidēja lieluma sīpoli
3. 3-4 lieli burkāni
4. 0.5kg rīsu (ērtāk paciņās)
5. 3-4 daiviņas ķiploku
6. maltie pipari, sāls, univ.garšv.mais.
7. eļļa (sviests, tauki) cepšanai
8. ūdens
Pagatavošana: (laiks: 90 minūtes)
Gaļu sagriež kubikos (lielums pēc gaumes, bet īpaši lieli nebūs labi) uz pannas apcep (nevis izcep) ar pipariem un sāli. Ieber katliņā. Sīpolus un ķiplokus sīki sagriež - apcep (zeltaini brūnus), ber klāt gaļai. Burkānus sarīvē skaidiņās un arī apcep (zem vāka), pievieno gaļai. Pārlej ar ūdeni, pieber "Univ.garšv.mais." un sautē (sāli un piparus vēl pievieno pēc garšas), kamēr gaļa mīksta un ūdens gandrīz izvārījies (apmēram stunda). Pa to laiku izvāra rīsus, pievienojot sāli (gaumes lieta, bet nebūtu vēlams pārāk mīkstus), noskalo (aukstā ūdenī), notecina. Kad viss gatavs kārtīgi sajauc rīsus ar sautējumu (ar visu atlikušo šķidrumu). Pasniedz siltu.
Atbildes
-
-
-
0 1
SexBomb (49) 5 (2857)310 16 g
skaties Evisas recepti līdz vietai kur jāsāk sautēt gaļa. tālāk visas sastāvdaļas saliekam čuguna traukā ko sauc par pīli, ieskaitot rīsus, to visu pārlej ar ūdeni un cepeškrāsnī iekšā. ik pa laikam vajadzētu paskatīties kas tajā traukā notiek. gatavošanas ilgums atkarīgs no gaļas un trauka lieluma.