Daudziem pilsētas mājokļos dzīvojošiem cilvēkiem ir sapnis par omulīgu, siltu kamīnu ar liesmu spēlēm…. Kā jau zinām — sapņi mēdz piepildīties. Arī tad, ja nav iespējams izbūvēt īstu kamīnu, izeju var atrast. Proti, tirgū tiek piedāvāti dažādi elektrisko kamīnu modeļi. Gaumīgi, glīti un ugunsdroši.

Elektriskos kamīnus iedala vairākās grupās, par kurām pastāstīsim mazliet sīkāk. Varbūt mūsu stāstījums Jūs iedrošinās padarīt savu mājokli vēl omulīgāku.

Kompakti un mobili

Viena no grupām ir pārvietojamie kamīni (elektriskās krāsnis). Tās ir ierīces nelielā, elegantā korpusā, kas ļoti līdzinās īstajam kamīnam. Šie modeļi ir aprīkoti ar liesmu imitācijas sistēmu un nereti arī ar ritentiņiem, kas ļauj konstrukciju ērti pārvietot no vienas vietas uz citu. Izvēloties šādu kamīnu, atkrīt izbūves vai uzstādīšanas problēmas. Vienkārši iespraudiet to kontaktā, sildieties un priecājieties par liesmu deju, kas izskatās kā īstas.

Pārvietojamie elektrokamīni ir aprīkoti ar keramiskiem sildelementiem un tos var darbināt vai nu ar apsildes režīmu vai bez tā. Kamīnus aprīko ar regulēšanas ierīci dažādām temperatūrām un ar taimeriem. Tie ir ugunsdroši un ērti ekspluatācijā.

Imitācijas — kā īstas

Sarežģītākas konstrukcijas ir tā dēvētiem portālu kamīniem, kas izskatās gandrīz kā īsti. Tiem ir pavarda daļa (sildelements un liesmas imitējošs bloks), kura iemontēta apdares daļā. Šie apdares varianti mēdz būt dažādi, un pircējam ir iespēja izvēlēties tādu, kas vislabāk iederas interjerā. Apdare var būt klasiska ķieģeļu, koka, tehno vai kādā citā stilā. Arī novietojuma principi mēdz būt atšķirīgi. Kamīnus-portālus var likt vienkārši pie sienas vai iebūvēt, tie neaizņem daudz vietas un, runājot līdzībās, ir gandrīz kā plazmas televizori.

Gaisa attīrīšanas funkcija – Purifire

Vairums elektrisko kamīnu medeļi, kā piemēram, Dante, Laguna, Belvedere, Vienna ir aprīkoti ar gaisa attīrīšanas funkciju – Purifire. Purifire funkcija filtrē gaisu telpā 24 stundas diena un 7 dienas nedēļā neatkarīgi no liesmas un apsildes režīma. Gaisa filtri aiztur sporas, ziedputekšņus, dzīvnieku spalvas un putekļus, kas atrodas gaisā. Ši unikala funkcija aiztur gaisa atodošās daļiņas līdz 1 mikronam.

DERĪGI ZINĀT!

• Elektriskiem kamīniem kurināmā butaforiju izgatavo no plastmasas un pēc tam krāso. Tādējādi tiek izveidota “malka”, kas it kā atrodas dažādās sadegšanas stadijās — sākot no veselām pagalēm un beidzot ar gandrīz izkvēlojušām oglēm.
• Mākslīgās liesmas veido no zīda strēmelītēm vai plāna folija, ventilatora, parastām lampām, spoguļa, elektromotora un sarkaniem gaismas filtriem.
Vairums elektrisko kamīnu modeļu ir aprīkoti ar termostatiem, kas uztur vēlamo temperatūru. Sarežģītākiem modeļiem ir distances vadības pults, ar ko regulē apsildi. Atsevišķi modeļi aprīkoti ar taimeri, kas ik pēc laika kamīnu ieslēdz un izslēdz.
Vēl ir arī tā saucamie kamīnu “grozi” — brīvi stāvošas konstrukcijas, kas atgādina ar kvēlojošām oglēm piepildītus metāla grozus.

Liesmu deju efekts

Elektriskie kamīni rada dzīvas liesmas efektu, kas izgaismo telpu, bet nav bīstama. Šāda ierīce nesakarsē priekšmetus tās tuvumā.
Atšķirībā no īstajiem kamīniem elektrisko ierīču apkope ir vienkārša — nevajag tīrīt skaidas no grīdas, nav kvēpu, dūmu un skursteņa.



http://balticsmile.lv/?p=2846

Komentāri (1)

smilga 19. augustā, 2012.g.  
 0 0
Tie taču ļoti daudz patērē elektrību.
Līdzīgie blogi


Reģistrācija Aizmirsu paroli

FIRE_HOUSE_SIA (41)