Gandrīz katru dienu man nākas saskarties ar cilvēkiem, kuri nevar loģiski argumentēt savu viedokli un pat izteikt domu. Tie cilvēki nav stulbi, daudzie ir augstskolas studenti, daudzie augstkolu jau ir sen pabeiguši. Kad runa nonāk līdz zinātnei un zinātniskām koncepcijām, ir vispār švaki. Te parādas plašs klāsts pseidozinātnieku jeb virtuves zinātnieku, kas viegli, bez jebkādām šaubām un bažām var pastāstīt kāpēc Darvins ir muļķis un kā patiesībā strādā evolūcija (un vai strādā vispār); kadi produkti ir jāēd, lai dzīvotu līdz simts gadiem; kā ĢMO izraisa vēzi un tamlīdzīgs murgs. 

Mana dziļa pārliecība ir tā, ka cilvēkiem, dzīvojot 2014. gadā, ir vismaz jāmāk izšķirt nezinātniskus spriedumus no zinātniskiem jeb loģiski un praktiski pareizus no acīmredzami kļūdainiem. Un ja kādam ir vēlme iepazīties ar to kas ir zinātne un kas ir "nezinātne" (vai šinī gadījumā "nefizika"), es laipni aicinu noskātīties šo brīnišķīgo Vjačeslava Kaščejeva lekciju.




Komentāri (3)

Maria Brook 5. decembrī, 2016.g.  
 0 0
мы можем быть друзьями и партнером?
есть интересные вещи, чтобы поделиться с вами связаться со мной по моей личной электронной почты. (mariabrooks002@gmail.com) не игнорировать это сообщение. надеюсь услышать от Вас как можно скорее. С наилучшими пожеланиями. веселит
от г-жа Мария ...
.......................................................................
can we be friends and partner ?
there are interesting things to share with you contact me via my personal email.(mariabrooks002@gmail.com) do not ignore this message . hope to hear from you soonest . best regards cheers.
from Mrs maria...
Евгений_Ваганыч (31) 3. februārī, 2015.g.  
 0 0
Kur runa iet? Tai ir kājas?
likky666 12. oktobrī, 2014.g.  
 0 0
Apsolu, ka lekciju noskatīšos, tagad man diemžēl nav 1 h un 40 min laika tam veltīt, taču tā ir laba tēma. Kad biju Tavā vecumā (ja tas cipars pie Tava nika ir pareizs), un tas bija pavisam, pavisam nesen, burtiski, 5 gadus atpakaļ, tad es arī šausminājos par to, cik cilvēki mēdz būt stulbi. Šo 5 gadu laikā, sākot mācīties universitātē, man ir nācies sastapties un runāties ar ļoti daudziem cilvēkiem. Secināju, ka īstenībā, nav ko sūdzēties par tik augstām lietām. Ir jāpriecajas, ka cilvēks vispār zina, kas ir valsts prezidents, kas ir neirons, kā dzimst bērni un tādas lietas. Ir tik daudzi, kas nezina ļoti elementāras lietas, nemaz nerunājot par zinātni. Diemžēl zinātne Latijā nav tik ļoti populāra. Vismaz tad, kad mācījos skolā, par to mums stāstīja ļoti maz un ja kāds par to īpaši neinteresējās, tad arī tā neko nezināja. Nevienam nevajag gudru tautu. Savādāk jau mūsu valsti nevadītu tās "gudrās" galvas kas to vada. Taču, ja būtu vairāk tādu entuziastu kā Tu, varētu veidot dažādas akcijas un mēģināt tautu izglītot. Kāds jau kaut ko mēģina darīt, bet vienmēr kaut kā tās informācijas ir par maz.
Līdzīgie blogi


Reģistrācija Aizmirsu paroli

osterreich (28)