Nosūtam visiem jums informāciju par lekciju, kura solās būt gan vizuāli atraktīva, gan arī noderīga, lai saprastu, ka mūsdienu pasaulē valsts un privāto institūciju pārstāvjiem savā darbā ir jārēķinās ar jauniem izaicinājumiem – mobilo telefonu fotografētu un filmētu materiālu pēkšņu publiskošanu, ierakstiem sociālajos tīklos utt. Lekcijas autoru uzstāties Rīgā, LU pēc Valsts prezidenta ielūguma . Aicinām visus, kam interesē, nākt un klausīties lekciju. Lekcija ir īpaši noderīga tiem, kam ikdienā nākas strādāt ar krīzes vadīšanu, īpaši valsts institūcijas, kā arī privātajos uzņēmumos. Vairāk informācijas:



Valsts prezidenta lekciju cikla „Pasaules līderu lasījumi” ietvaros

BBC zvaigzne Niks Gouvings

Valsts prezidenta lekciju cikla „Pasaules līderu lasījumi” ietvaros Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar Latvijas Universitāti piedāvā jums unikālu iespēju apmeklēt Lielbritānijas valsts televīzijas - BBC, vadošā ziņu diktora Nika Gouvinga (Nik Gowing) lekciju „Melu pilnas debesis un melni gulbji:  kas kontrolē informāciju krīzes situācijās?”. Lekcija notiks 22.novembrī no pulksten 10:00 līdz 11:30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Niks Gouvings, kuru ikdienā  redzam lasām BBC ziņas, vadām BBC raidījumus The World Debate un The Hub, kurš ir aktīvs Pasaules ekonomikas foruma un Vācijas Maršala Fonda organizētā Briseles Foruma diskusiju moderators, šoreiz Latvijas Universitātē lasīs lekciju par to, kā mūsdienu tehnoloģijas rada iespēju ikvienam kļūt par notikuma liecinieku, kļūstot par sava veida „jauno mediju” pārstāvi. Tādējādi atbildīgajām institūcijām rodas jauns izaicinājums reaģēt uz attiecīgajiem notikumiem laicīgi un efektīvi. Autors ir veicis pētījumu Oksfordas universitātes Reuter institūtam, kurā viņš analizē gan valsts institūciju, gan privātā sektora dalībnieku trauslo un ievainojamo raksturu un to, kā IT un saziņas tehnoloģijas, kas attīstās milzu ātrumā, un gandrīz visur esošie „informācijas radītāji” ietekmē komunikāciju krīzes situācijās.



Lekcija būs noderīga ikvienam, kas ikdienā saskaras ar krīzes vadību, interesējas par jauno mediju lomu un ietekmi uz komunikācijas vidi. Aicinām lekciju klausīties  valsts un privātā sektora institūciju vadītājus un komunikācijas speciālistus, mediju pārstāvjus, ekspertus un studentus, kas interesējas par politiku, starptautiskajām attiecībām, krīzes vadību un komunikācijas zinātni.



Grāmata ir lejupielādējama bez maksas šajā interneta vietnē:  http://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/fileadmin/documents/Publications/Skyful_of_Lies.pdf.



Lekcija notiks angļu valodā. Ieeja brīva.



Par Niku Gouvingu:



Kopš 1996.gada Niks Gouvings (Nik Gowing)  ir telekompānijas BBC World vadošais, visilgāk strādājošais ziņu diktors. No 1996. gada līdz 2000.gadam Niks Gouvings ir bijis diktors ziņu raidījumā The World Today. Viņš ir arī viens no dibinātājiem un vadītājiem Europe Direct, kā arī strādājis kā vadošais diktors raidījumos HARDtalk un Simpson's World. Gouving katru dienu moderē  arī Dienvidāzijas ziņu raidījumu The Hub.  

Niks Gouvings ir vadījis BBC World reportāžas no daudzām krīžu skartām vietām,  tostarp no Kosovas 1999.gadā un Irākas 2003.gadā. Niks Gouvings bija ēterā sešas stundas īsi pēc terora akta un uzbrukuma Dvīņu torņiem 2001.gada 11.septembrī, par šī notikuma atspoguļojumu saņemot prestižo Hotbird balvu. Gouvings irsniedzis arī paziņojumu par Princeses Diānas nāvi pusmiljardu lielai starptautiskai auditorijai.

Savās reportāžās Gouvings ir atspoguļojis lielu starptautisku pasākumu norisi, tostarp BBC World debates no Pasaules ekonomikas foruma Davosā un Nobela prēmijas piešķiršanas ceremonijas Stokholmā.

Pirms pievienošanās BBC, Niks Gouvings 18 gadus bija ārlietu speciālists un vadītājs ITN.




Par Valsts prezidenta lekciju ciklu:



Pēc Valsts prezidenta ierosmes Latvijas Universitātes 90. jubilejas gadā tika iedibināts lekciju cikls „Pasaules līderu lasījumi”. Valsts prezidenta lekciju cikla mērķis ir dot iespēju Latvijas akadēmiskajiem, inteliģences un mediju pārstāvjiem noklausīties dažādu nozaru, pasaulē ievērojamu personību lekcijas, kas var piedāvāt plašāku skatījumu par globāliem ekonomiskiem, politiskiem un sociāliem jautājumiem un rosinātu domāt par turpmāko procesu virzību.



Ideja par lekciju ciklu Valsts prezidentam radās, tiekoties ar globālajiem līderiem – pasaules politisko, ekonomisko un sociālo procesu virzītājiem un domas veidotājiem. Pēc Valda Zatlera uzaicinājuma lekcijas ir lasījušas tādas personības kā Pasaules ekonomikas foruma Davosā (Šveicē), dibinātājs un izpilddirektors profesors Klauss Švābs (Klaus Schwab), filantrops un uzņēmējs, ASV prezidenta Finanšu izglītības konsultatīvās padomes priekšsēdētāja vietnieks Džons Braiants (John Hope Bryant) un konsultants, rakstnieks un radošais uzņēmējs Džons Ņūbigins (John Newbigin).



Cieņā,



Zanda Kalniņa-Lukaševica

Latvijas Valsts prezidenta

Stratēģiskās plānošanas un analīzes padomniece

Комментарии (3)

avenzio_ (33) 13. ноября, 2010.г.  
 0 0
я думал пойти ))
Perebuljknutaja 13. ноября, 2010.г.  
 0 0
BBC, vadošā ziņu diktora Nika Gouvinga (Nik Gowing) lekciju „Melu pilnas debesis un melni gulbji:  kas kontrolē informāciju krīzes situācijās?”. Lekcija notiks 22.novembrī no pulksten 10:00 līdz 11:30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā.
Perebuljknutaja 13. ноября, 2010.г.  
 0 0
John Hope Bryant
Я была на его лекции в рамках этого цикла и должна признаться, что это самое потрясающее из всего, что мне приходилось видеть на сцене. Если вы понимаете по английски и имеете пару свободных часов 22 ноября, рекомендую заглянуть на огонёк  
Похожие записи

Perebuljknutaja